© Şanlıurfa Olay 2021

Küresel Gazeteciler Konseyi Rusya’ya özel ziyarette bulunacak

Küresel Gazeteciler Konseyi, Rusya'nın başkenti Moskova'ya düzenleyeceği ziyaret ile Rus-Türk medya işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. KGK heyeti, Türk-Rus Medya Forumu'na katılacak ve Rus medya dinamiklerini anlatarak, işbirliğine katkı sağlayacak.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), 15 gazeteciden oluşan bir heyetiyle Rusya'nın başkenti Moskova'ya bir ziyaret gerçekleştirecek. KGK heyeti, Rusya'nın devlet ajansı TASS'ın resmi davetlisi olarak Moskova'da ağırlanacak. 

Heyet, 11-14 Ekim 2023 tarihleri arasında Türk-Rus Medya Forumu'na katılacak. Forumun konusu "Rusya-Türkiye işbirliğinin güçlendirilmesinde medyanın rolü" olacak. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Rusya ile dostluk ve işbirliğinin artarak devam ettiğini belirtirken, heyetin Moskova'da bulunacağı sürede Rus medya dinamiklerini anlatarak, iki ülke arasındaki işbirliğine katkı sağlayacaklarını ifade etti. 

KGK heyetinin programında geleceği yoğun bir program yer almakta olup, forumun yanı sıra Rus üst düzey yöneticilerle röportajlar yapacak, medya kuruluşlarını ziyaret edecek ve Moskova şehir turu yapacaklar. Heyette KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'in yanı sıra çeşitli medya kuruluşlarından 14 gazeteci yer alacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER