© Şanlıurfa Olay 2021

Duayen Gazeteci Salih İlhan’nın hayatı TRT ekranlarına taşınıyor

Şanlıurfa’nın geçmişten günümüze değin yetiştirdiği Şahsiyetlerin başında yer alan duayen  Gazeteci Salih İlhan’ın yaşamı ve  hayat öyküsü TRT Televizyonları Ekranlarına taşınıyor. Yapım Yönetmenliğini ünlü Yönetmen Abdurahman Benek’ın üstlendiği WehxT Çava Derbas Bu (vakit nasıl geçti) Türkçe deyimi ile TRT Kûrdi Televizyon kanalında,Eylül yada Ekim ayında yayınlanacağı belirtiliyor.

Duayen Gazeteci Salih İlhan’nın hayatı TRT ekranlarına taşınıyor

Yönetmen ve Yapımcı Abdurahman Benek, TRT Kûrdi ekranlarına bir çok derinlikleri ve mazileri  olan, yaşıkemalini bulan şahsiyetlerle röportaj yapıp ekranlara taşıdığını belirterek, “Ancak Salih İlhan ağabeyiminGazetecilik alanında geniş bir birikime sahip olması, siyasi alanda tecrübe ve yaşanmışlıkları kendi ailesi, aşiretini,geçmişini çok iyi bilmesi bizim işimizi çok kolaylaştırdı. Allah’tan kendisine uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

 

Bilindiği gibi Duayen Gazeteci Salih İlhan, 1970 yılından bu güne değin Gazetecilik hayatına devam ediyor.

Duayen Gazeteci Salih İlhan, 1970 yılında Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Foto Film Dairesinde, Foto Muhabiri olarak Basın sektörüne ilk adımını attı.

Yıllarca Parlamento Muhabirliği yapan Salih İlhan, birçok siyasi kadro, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile yurt içi ve yurt dışı programlarına katıldı.

Daha sonra aynı kurumda Film Kameramanlığı görevini üstlenerek uzun yıllar bu görevi ifa etti.

Görsel Yayıncılık hayatına geçen duayen Gazeteci Salih İlhan, TRT’ye transfer oldu.

Burada da aynı görevleri üstlenen Salih İlhan, bir ara TRT Kurumundan ayrılıp, Şanlıurfa’da Web Gurubuna bağlı bir çok gazetenin Bölge Temsilciliğini yaptı.

1996 yılında tekrar Ankara’ya dönerek Başbakanlık Basın Halkla ilişkiler Müşavirliği görevine atandı.

Başbakan Süleyman Demirel ve Başbakan Tansu Çiller ile çalışma fırsatı bulan duayen Gazeteci Salih İlhan, dönemin Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı Necmettin Cevheri’nin Basın Müşaviri görevini üstlendi.

Hükümetlerin el değiştirmesi ile fiili görevine nokta koyan Gazeteci Salih İlhan, İzmir Çeşme’ye yerleşti. 

Kış aylarını İzmir’de geçiren Salih İlhan, Yaz aylarında Şanlıurfa’ya gelerek, Şanlıurfa’ya 30 Km uzaklıktaki İlhan (Köyü) Mahallesinde yaptırdığı Taş Konağında zamanını değerlendirip, dost ve arkadaşlarını ağırlayarak yaşamını sürdürüyor.

 

Salih İLHAN kimdir?

1951 yılında Şanlıurfa’da doğdu.

İlk, Orta, Lise öğrenimimi Şanlıurfa’da tamamladı.

1970 yılında Başbakanlık Basın-Yayın-Enformasyon Genel Müdürlüğü Foto-Film Şubesinde Foto Muhabiri olarak çalışma hayatına başladı.

Devletin Enformasyon alanında en saygın ve en köklü kuruluşu olan Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğündeki göreviyle birlikte Gazetecilik hayatına ilk adımını atmış oldu.

Görevi gereği sayısız, yurtiçi ve yurtdışı seyahatlere çıktı. 

Siyasi kadrolarla çalışırken mesleki bilgilerine yeni yenibirçok ilmeler kattı, bilgi ve beceri kazandı.

Askerlik görevini ifa ettikten sonra aynı kuruma geri döndü ve görev değişikliği yaparak Film Kameramanlığı görevine başladı. 

Bir çok belgesel film çalışmasında bulunurken,Almanya’da Türk İşçilerine yönelik programlar yapan Alman ZDF Televizyonu ve WDR Televizyonlarına paket programlar ve Türkiye’den haber servisi yapmaya başladı.

TRT Kurumu Görsel Yayınının ülke geneline açılmasına başlaması, etkin konuma gelmesi ve cazibesini arttırması ilgisini çekmiş olacak ki, kendisini TRT Kurumu saflarında çalışmaya devam etti. 

TRT’nin bir çok bölümünde çeşitli görevlerde bulunurken, aynı zamanda birçok Yapımın, Belgeselin oluşumunda katkılarda bulundu.

1981 yılında TRT’deki görevinden kendi isteğiyle istifa ederek, doğum yeri olan Şanlıurfa’ya yerleşti. Basın çalışmalarına Günaydın Gazetesi’nin Bölge Temsilciliği görevini üstlenerek başladı. 

Aktif ve özgün habercilik anlayışıyla Türkiye gündemine oturan birçok habere imza atarak, Basın Camiası ve Gazete Yönetimim tarafından ödüllendirildi ve takdir edildi. 

Çeşitli Gazeteciler Cemiyetlerinin açmış olduğu yarışmalarda 25 adet gazetecilik ödülü alırken, Basın Fotoğrafçılığı alanında elde ettiği fotoğraflarını kişisel sergiler açarak halkımızın taktirine sundu. 

Bu arada doğum yeri olan Şanlıurfa’nın tarihi, kültürel değerlerini ön plana çıkarmak ve bu değerlerin kayıp olmaması, örf adet ve törelerinin yaşaması için her türlü aktivitelerin içinde ve öncüsü olmaya çalıştı. 

Bu çerçevede çeşitli Gazeteler çıkartarak, Televizyon programlarının yapımında yer alarak, Dergilerde mülakatlar yaparak katkı payını arttırmaya çalıştı ve bu alanda her türlü Urfalı gibi üzerine düşeni yapmış oldu.

1991 yılında ani olarak Ankara’ya dönüş kararı alıp,Başbakanlık Basın-Yayın Genel Müdürlüğündeki eski görevine döndü.

Bir müddet sonra Başbakanlık Basın Müşavirliği görevi teklifi alınca, Başbakanlıkta dönemin Devlet Bakanı Sayın Necmettin Cevheri ile birlikte çalışma fırsatı buldu.

Çeşitli Hükümetlerin değişimine paralel olarak, Devlet Bakanları Sayın Necmettin Cevheri, Devlet Bakanı Namık Kemal Zeybek, Devlet Bakanı Rüştü Saraçoğlu, Devlet Bakanı Işın Çelebi ile çalışma fırsatı buldu.

2002 yılında emeklilik dilekçesini vererek çocuğunun eğitim ve öğretimini görmesi amacı ile İzmir’e yerleşti.

Halen İzmir’de yaşamını sürdüren Duayen Gazeteci Salih İlhan, gerek mesleki çalışmalarını ve gerekse memleketi Şanlıurfa’ya hizmeti bu ilde sürdürmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER