© Şanlıurfa Olay 2021

Kocaeli'de Basın Onur Günü kutlandı

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) üyesi meslek örgütü olarak, 16 Ocak Basın Onur Günü'nü Kasrı Hümayun Köşkü'nde düzenlediği törenle kutladı. Törene, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, KGK yöneticileri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen gazeteciler katıldı.

Törende, ATV Ana Haber Sunucusu ve Gazeteci Cem Öğretir'e "Onur Ödülü" verildi. Öğretir, ödülünü Vali Yavuz'un elinden aldı. Öğretir, yaptığı teşekkür konuşmasında, basın mesleğinin önemine ve zorluklarına değindi.

Öğretir, "Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve kamuoyunun gözü kulağıdır. Basın özgürlüğü, ifade özgürlüğünün temelidir. Biz gazeteciler, doğru ve tarafsız haber yapmak için her türlü engeli aşmaya çalışıyoruz. Bu ödülü, meslektaşlarım adına alıyorum. Bana bu onuru yaşatan KGK ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, 16 Ocak'ın, Atatürk'ün yaptığı ilk ve tek basın toplantısının yıldönümü olduğunu hatırlattı. Kaplan, "1986 yılından bu yana Basın Onur Günü olarak kutladığımız bu özel gün, basın tarihimizin en önemli olaylarından biridir. Atatürk, bu toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti'nin hedeflerini ve vizyonunu gazetecilerle paylaşmıştır. Biz de bugün, Atatürk'ün izinde, basın mesleğinin onurunu ve değerini yüceltmek için buradayız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER