kadir evliyaoÄŸlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Usta Oyuncu Aydemir Akbaş Hayatını Kaybetti


Usta Oyuncu Aydemir Akbaş Hayatını Kaybetti
Son dakika haberine göre, bir süredir kanser tedavisi gören usta oyuncu Aydemir Akbaş hayatını kaybetti. 88 yaşındaki Akbaş, evinde baygın bir şekilde bulunmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan oyuncu entübe edilmişti. Menajeri Özgür Aksoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk sinemasının koca çınarı, canımız, ustamız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Allah mekanını cennet eylesin," ifadelerini kullandı.

İbrahim Tatlıses'ten Duygusal Paylaşım

Aydemir Akbaş'ın vefatının ardından sanat camiasından birçok isim başsağlığı mesajı paylaştı. İbrahim Tatlıses, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "45 yıllık dostum ağabeyim Aydoşum mekanın cennet olsun" yazdı.

Aydemir AkbaÅŸ Kimdir?

Aydemir Akbaş, 25 Şubat 1936'da İstanbul'da doğdu. Arnavut kökenli bir baba ve Trabzonlu bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Akbaş, Galatasaray Lisesi'nde eğitim gördü ve bir süre gazetecilik yaptı. Ancak, sanat dünyasına olan ilgisi onu tiyatroya yönlendirdi. Tiyatro sahnesinde Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli ve Ali Poyrazoğlu gibi usta isimlerle çalıştı.

Tiyatro kariyerinde "Keşanlı Ali Destanı", "Direkler Arası", "Zilli Zarife" ve "Ferhat ile Şirin" gibi önemli oyunlarda rol aldı. Sinema kariyerine ise 1964 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Keşanlı Ali Destanı" filmiyle adım attı. Yılmaz Güney'in filmlerinde yer alarak sinemadaki yerini sağlamlaştırdı. 1970'lerin ortalarında, Yeşilçam'ın erotik-komedi furyasında birçok filmde rol aldı. Daha sonraki yıllarda, İbrahim Tatlıses ile senaryo yazımında iş birliği yaptı.

Aydemir Akbaş, kariyeri boyunca 125 filmde oyuncu olarak görev yaptı, 7 kez yönetmenlik yaptı ve 33 filmin senaryosunu kaleme aldı. Ayrıca tiyatro yönetmenliği yaparak birçok oyunun sahnelenmesine katkıda bulundu.

Türkiye'nin en deneyimli spor yazarlarından biri olan Akbaş, aynı zamanda Galatasaray taraftarı ve Galatasaray Spor Kulübü üyesiydi. Özel yaşamında ise tiyatro oyuncusu Beyhan Benek ile 1964 yılında evlendi. Evlilikleri boyunca iki kez boşanıp, üç kez yeniden evlendiler. Bu iniş çıkışlı süreç, onun sanat kariyerinde her zaman sağlam bir yer edinmesini engellemedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 1
    ALKIÅž
  • 1
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 1
    ÃœZGÃœN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-