© Şanlıurfa Olay 2021

Vali Şıldak: Suçluların Sokaklarda Aramızda Dolaşmasına Asla İzin Vermeyeceğiz!

**ŞANLIURFA** - Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, kentte denetim ve uygulamaların 24 saat esasına göre sürdürüleceğini belirtti. Vali Şıldak, "Şanlıurfa sokaklarında suça bulaşmış, arama ve tutuklama kararı bulunan şahısların rahatça gezmesine izin vermemeye devam edeceğiz" dedi.

Vali Şıldak, asayiş ve güvenliğin sağlanması için güvenlik güçlerinin 24 saat esasına göre çalıştığını ifade etti. Konuyla birebir ilgilendiğinin altını çizen Vali Şıldak, "Şanlıurfa’ya huzur yakışır. Hem il merkezinde hem de kırsalda, hayatın rutin akışını bozan her türlü suç ve suçluyla mücadelede kararlı çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa genelinde yapılan şok uygulamalardan da olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Vali Şıldak, "Şanlıurfa’nın dört bir köşesinde güvenlik güçlerimiz, vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için görev başında. Denetim ve uygulamalarımızı her sokak başında görmek mümkün. Bu konuda özveriyle çalışan polis ve jandarma personelimizi tebrik ediyorum. Tüm bu çalışmalar, olası asayiş bozulmalarının önüne geçiyor ve olayları önlüyor. Ayrıca bu uygulamalarla, hakkında arama ve yakalama kararı çıkmış şahıslara anında müdahale ediyor ve adalete teslim ediyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda çok güzel geri dönüşler alıyoruz ve denetimlerimizi daha da üst seviyeye çıkararak sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

**DENETİM VE UYGULAMALAR SONUÇ VERDİ**

 

Vali Şıldak, 1 Ağustos 2023 - 25 Haziran 2024 tarihleri ile 2022-2023 yılının aynı dönemine denk gelen süreçte, aranan kişilerin yakalanmasında önemli artışlar kaydedildiğini de belirtti. Vali Şıldak, kesinleşmiş hapis cezası olan yakalanan kişi sayısında %52, arama kararıyla yakalanan kişi sayısında ise %54 oranında artış olduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER