© Şanlıurfa Olay 2021

Türkiye-Suriye Sınırında Gerilim!

Sosyal medyada yayılan videolar, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde kontrol ettiği bölgelerdeki gerilimi gözler önüne seriyor.

Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına alınan bölgelerde, Türk bayraklarının aşağı çekildiği, PTT binalarının ve TIR'ların taşlandığı anlara dair görüntüler yayıldı. Yerel kaynakların iddialarına göre, Suriyeli halk Türk bayraklarını yakıp parçalarken, Mare'de Emniyet Müdürlüğü'nde asılı olan Türk bayrağının da indirildiği belirtildi.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, dün akşam saatlerinde yabancı uyruklu bir kişinin 7 yaşındaki bir çocuğa istismar ettiği iddiası üzerine çıkan olaylar, ilçede yaşayan Suriyelilerin araçlarına ve iş yerlerine zarar verilmesiyle sonuçlandı. Öfkeli kalabalık, Suriyelilere ait araçları ters çevirip iş yerlerini ateşe verdi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, olaylara müdahale ederken 5 polis yaralandı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, olaylar sırasında çıkan arbedede 5 polisin yaralandığını açıklarken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bugün yaptığı açıklamada, tacizde bulunduğu iddia edilen şüphelinin de aralarında bulunduğu 67 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

**Sınırda Gerilim**

Yaşanan bu olayın ardından Türkiye-Suriye sınırında Fırat Kalkanı operasyonu ile kontrol altına alınan bölgelerde, Suriye uyruklu şahısların Türk bayraklarının indirildiği, PTT binalarının ve TIR’ların taşlandığı iddia edildi. O anlara ait olduğu iddia edilen birçok video sosyal medyada paylaşıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER