© Şanlıurfa Olay 2021

Urfa'daki Anız Yangınlarıyla İlgili Flaş Açıklama! 206 Kişiye Ceza Yağdı!

Şanlıurfa Valiliği, anız yangınlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 206 kişi hakkında, toplam 15 bin 715 dekar alanın anız yakma sonucunda zarar görmesi üzerine yaklaşık 14 milyon TL para cezası uygulandı.

Şanlıurfa Valiliği, anız yangınlarına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, son iki haftalık dönemde 15 bin 715 dekar alanın anız yakılması sonucu zarar gördüğü belirtildi. Yakılan anız nedeniyle 206 kişi hakkında yaklaşık 14 milyon TL para cezası uygulandı.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da hasadı yapılmış olan ekin tarlalarında anız yakılması büyük sorun oluşturuyor. Toprağın içinde bulunan canlıların ve organizmaların ölümüne, toprağın verimsizleşmesine sebep olan anız yakılması, yapılan bütün uyarılara rağmen maalesef çiftçilerimizin başvurmaya devam ettikleri gereksiz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Sadece anız yakılan tarlayla sınırlı kalmayıp komşu tarlalara sıçrayan, hatta ekili alanlar ve bu alanlarda bulunan tarım araç ve gereçleri ile yerleşim yerlerinin yanmasına sebep olan, böylelikle çiftçilerimizin can ve mal güvenliğini tehdit eden anız yakılması olaylarına karşı Şanlıurfa'da etkili bir şekilde önlemler alınıyor.

Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantılar, kurumlara verilen talimatlar, bu konuda vatandaşlara yapılan çağrılar, anız yakılması konusunda gerçek durumun anlaşılmasına katkı sağlarken bir taraftan da uygulanan cezalar etkili oluyor. Şanlıurfa Valiliği'nin talimatı doğrultusunda kolluk güçleri tarafından bütün anız yakma olaylarına müdahale ediliyor ve tutanak düzenlenerek hem idari para cezası uygulanıyor hem de adli işlem başlatılıyor.

Vali Hasan Şıldak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada anız yakılmasına kesinlikle göz yummadıklarını belirtti. Tarımsal açıdan faydası olmayan bu davranışların başkalarının arazilerine, araç gereçlerine zarar verdiğini, birçok arazide ekinlerin yandığını, hatta yerleşim yerlerinin tehdit altında kaldığını, insanların yaralandığını, komşu illerde olduğu gibi hayatını kaybettiğini ifade ederek bütün çiftçiler ve vatandaşların yaz aylarının sıcağında tarım arazilerinin, meraların ve ormanlık alanların yangından korunması konusunda duyarlı olmalarını istedi. Her anız yakan hakkında mutlaka idari ve adli işlem yapıldığını söyleyen Vali Şıldak, yanan alanın büyüklüğüne göre yangına sebep olanlara para cezası uygulandığını belirtti.

Son iki haftalık dönemde 206 kişi hakkında, toplam 15 bin 715 dekar alanın anız yakma sonucunda zarar görmesi üzerine yaklaşık 14 milyon TL para cezası uygulandığını bildiren Vali Şıldak, bu konuda kontrol ve denetimlerin aralıksız olarak süreceğini, anız yakanların cezasız bırakılmayacağını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER