© Şanlıurfa Olay 2021

Tanal, Harran Tıp'taki Eksiklikleri Meclis Gündemine Taşıdı!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki derslik ve materyal eksikliklerini Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan Tanal, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin dersliklerin ve eğitim materyallerinin yetersiz olduğuna ilişkin şikayetlerini dile getirdi ve bu konuda Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne verilmek üzere imza toplandığını belirtti.

Önergede, Harran Tıp Fakültesi'ndeki amfi, derslik ve laboratuvar sayısı ile kapasitelerine ilişkin bilgi talep eden Tanal, tıp fakültesi bünyesindeki alanların diğer fakültelerin kullanımına açılıp açılmadığını sordu. Fakültedeki derslik ve laboratuvarların öğrenci sayısına oranla yetersiz kalmasına karşı çözüm üretilip üretilmeyeceğini sorgulayan Tanal, “Öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim almasına yönelik düzenlemeler yapılacak mıdır?” diye sordu.

CHP'li vekil Mahmut Tanal, önergenin devamında şu soruları yöneltti:

- Tıp Fakültesi öğrencilerinin kullandığı eğitim-öğretim materyallerinin sayısının artırılmasına yönelik düzenlemeler yapılacak mıdır?

- Tıp Fakültesi öğrencilerinin, mevcut öğrenci sayısı göz önünde bulundurularak yeni bölümlerin eklenmesi kararının tekrar değerlendirilmesini talep ettiklerine dair imza toplayarak Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne verdikleri dilekçeler mevcut mudur? Mevcutsa bu dilekçelerin akıbeti nedir? Öğrencilere yazılı olarak olumlu ya da olumsuz dönüş sağlanmış mıdır? Eğer öğrencilerin talepleri reddedilmişse gerekçesi nedir?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER