© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa Yanıyor! İşte Dikkat Edilecek Hususlar.

Son dönemde Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da hava sıcaklıkları yüksek derecelerde seyrediyor. Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da termometreler 40 derecenin altına düşmezken, uzmanlar vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak hava dalgalarıyla mücadele etmenin sağlığı korumak için önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, sıcak havalardan korunabilmek için çeşitli tedbirler sundu.

 

## Bu Saatlere Dikkat!

 

Uzmanlar, sıcak saatlerde dışarıda fazla zaman geçirilmemesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşin en dik geldiği zaman diliminde dışarı çıkışların sınırlandırılması ve mümkünse gölgelik veya kapalı alanlarda kalınması öneriliyor. Ayrıca, dışarı çıkarken geniş kenarlı şapka ve güneş gözlüğü kullanmanın da önemli olduğu belirtiliyor.

 

## İç Mekanlar İçin Öneriler

 

Evde veya iş yerinde bulunan kişilerin ise iç mekanları serin tutmak için perde ve panjurları sık sık kapalı tutmaları, klimaların uygun şekilde kullanılması gerektiği ifade ediliyor. Ancak, klimaların aşırı soğutma yapmamasına dikkat edilmeli ve cihaz filtrelerinin düzenli olarak temizlenmesi sağlanmalıdır.

 

## Bol Su İçin!

 

Uzmanlar, sıcak havalarda sık sık su içmenin önemini vurguluyor. Günde en az 2-3 litre su tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, alkollü içecekler ve kafeinli içeceklerden kaçınılmasını öneriyor. Ayrıca, tuz ve mineral kaybını dengelemek için meyve suları veya sporcu içecekleri gibi elektrolit içeren içeceklerin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.

 

## Yaşlı, Çocuk ve Hastalar Risk Grubunda

 

Son olarak, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan bireylerin sıcak havalarda daha fazla risk altında olduklarına dikkat çeken uzmanlar, bu grupların özellikle dikkatli olmalarını ve belirtiler (baş ağrısı, halsizlik, baş dönmesi) görüldüğünde hemen serin bir yere geçmelerini öneriyor.

 

Sıcak havalardan korunma yöntemleri hakkında bilgi veren uzmanlar, vatandaşların bu basit önlemleri alarak yaz mevsimini sağlıklı ve güvenli bir şekilde geçirebileceklerini belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER