© Şanlıurfa Olay 2021

Yurt Dışına Giden Doktor Sayısı Açıklandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, yurt dışına giden doktor sayısının 15 bine ulaştığını açıkladı.

Çömez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Giderlerse gitsinler" sözünü hatırlatarak, bu açıklamanın ardından doktorların ülkeden ayrılma eğiliminin arttığını ve bu trendin devam edeceğini belirtti. Hastanelerdeki randevu sıkıntısı ve diğer sorunların da doktorların yurt dışına yönelmesinde rol oynadığını vurguladı.

 

### “Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Çoğunun Hayali Yurt Dışında Çalışmak”

 

Çömez, yaptığı açıklamada, "Sağlık çalışanlarına tepeden bakarak, hak ettikleri saygıyı ve özeni göstermezseniz, bu sorunların çözümü mümkün olmayacak. Tıp fakültesi öğrencilerinin çoğunun hayali yurt dışında çalışmak" dedi.

 

### Avrupa Ülkelerinde Bu Tür Vakalar Nadir

 

Çömez, Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığını, Avrupa ülkelerinde ise bu tür vakaların nadir olduğunu ve Türkiye'de gündem oluşturmasına rağmen etkin önlemler alınmadığını dile getirdi.

 

### Türk Hekimleri Yurt Dışında Rahatlıkla İş Buluyor

 

Çömez, Avrupa Birliği ve ABD'de çalışmak için gereken akredite dil sınavı ve tıbbi değerlendirme süreçlerini sağlayan Türk hekimlerinin yurt dışında rahatlıkla iş bulduklarını ve iyi şartlarda çalıştıklarını ifade etti. Kendi deneyiminden örnek veren Çömez, İngiltere'de aldığı ücretin vergiler düşüldükten sonra aylık 7 bin Sterlin'e (294 bin TL) ulaştığını belirtti.

 

### “Çocuğa Bakacak Yeterli Sayıda Doktor Yok”

 

Çocuk sağlığı ve hastalıkları branşında genç doktorların az ilgi gösterdiğini vurgulayan Çömez, İstanbul'da 4 milyon çocuğa bakacak yeterli sayıda doktor bulunmamasının büyük bir sorun olduğunu dile getirdi.

 

### “Gidiyorlarsa Gitsinler” Denilmişti

 

Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mart 2022'de yurt dışına çalışmaya giden hekimlerle ilgili yaptığı açıklamaları hatırlattı. Erdoğan, "Efendim işte doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar. Sordum, en az alan ne alıyordur? 8 bin-9 bin. En yüksek alan ne alıyordur? İşte 25 bin civarında alıyordur. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, bunlarla beraber bu yola devam ederiz" demişti.

 

Kaynak: Sözcü

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER