kadir evliyaoÄŸlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Şanlıurfa Millet Vekili Şenyaşar, Sağlık Bakanına Sorular Yöneltti

Şanlıurfa Millet Vekili Şenyaşar, Sağlık Bakanına Sorular Yöneltti
Şanlıurfa Milletvekili Ferit ŞENYAŞAR, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir dilekçe sunarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bazı soruların yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.

ŞENYAŞAR, dilekçesinde, Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da sağlık hizmetlerine erişimin zorlaştığını belirtti. Şanlıurfa'nın 2 milyondan fazla yurttaşa ve resmi kayıtlara göre 400 bin göçmen nüfusuna ev sahipliği yaptığını ifade etti.

2022 yılında üniversite hastanesinde 9 anabilim dalının personel ve gerekli donanım eksikliği nedeniyle kapandığını belirten ŞENYAŞAR, özellikle Kadın Doğum, Çocuk (çocuk gastroenteroloji, çocuk alerji, çocuk cerrahi) Hematoloji, Romatoji ve Onkoloji uzmanlık alanlarında yetersizlikten dolayı yurttaşların tedavi olmak için çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

ŞENYAŞAR, dilekçesinde ayrıca, AK Parti Hükümeti'nin hekimsiz hastaneler inşa etmekte ısrarcı olduğunu ve son 10 yılda 4 bin 891 genç doktorun yurt dışına göç ettiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın, sağlık personellerinin taleplerini karşılamaması, ağır iş yükü, uzun nöbetler, sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırılması, şiddete maruz kalma ve mobbing gibi nedenlerle doktorların başka bir ülkede çalışmak için yurtdışına gitmeye zorlandığını ifade etti.

Bu bağlamda, ŞENYAŞAR, Sağlık Bakanı'na aşağıdaki soruları yöneltti:

1. Urfa özelinde kamu hastanelerinde hangi uzmanlık alanında kaç doktor hizmet vermektedir?

2. Şanlıurfa hastanelerindeki hekim ve sağlık personeli sayısı neden arttırılmamaktadır?

3. Hekimlerin ülkeyi terk etmesine neden olan sorunları ortadan kaldırmak ve mevcut durumu iyileştirmek amacıyla ne gibi çalışmalar yapmaktasınız? Doktorların özlük haklarında iyileştirme yapmayı planlıyor musunuz?

4. Şanlıurfa gibi, nüfus ve hasta sayısının yüksek olduğu şehirlere yönelik bakanlık özel bir politika yürütmekte midir, bu yönde bir hazırlığı var mıdır?

5. Urfa’da bulunan kamu hastanelerinde eksik ve yetersiz olan görüntüleme cihazlarının temini ile ilgili 2024 yılı bütçesinden ne kadar pay ayırdınız? 2024 yılında bu eksikleri tamamlamak için ne zaman aksiyon alacaksınız?

6. Yılda 75 bin çocuğun dünyaya geldiği Urfa’da önemli sayıda eksik olan çocuk cerrahi, nefroloji, hematoloji, gastroenteroloji ve alerjisi gibi bölümlerdeki açığını kapatmak için ne zaman ve kaç uzman görevlendireceksiniz?

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-