kadir evliyaoÄŸlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
16 Eylül, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

HÜDA PAR, deprem sonrası yaşanan mağduriyetler gündeme taşıdı

HÜDA PAR, deprem sonrası yaşanan mağduriyetler gündeme taşıdı
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, 6 Şubat'ta yaşanan depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşların mağduriyetlerini gündeme taşıdı. Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta depremde evleri hasar gören vatandaşların mağduriyetlerini ele aldı.

HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Abdurrahman Güneş, "HÜDA PAR olarak bu hafta 6 Şubat'ta yaşanan depremde evleri hasar gören vatandaşların mağduriyetlerini dile getireceğiz" dedi.

Deprem sonrası ağır hasarlı evlerin yıkılması sırasında hafif hasarlı olan bazı evlerin de zarar gördüğü belirtildi. Ev sahibi, "6 Şubat'ta deprem olduğu için benim evimin yanındaki evler ağır hasarlıydı. Benim evim hafif hasarlıydı. O ağır hasarlı evleri yıkarken benim evime zarar verdiler. Gittim konuştum dedim; benim tuvalet ve banyom yıkıldı. Benim avlum falan hepsinin duvarlarını paramparça ettiler... Zararlarımı dile getirdim. Dile getirdiğim halde benim zararlarımı karşılamadılar. Sadece 600 TL para verdiler. Dediler zararlarınızı bununla karşılayınız" dedi.

Ev sahibinin kız kardeşi, evin banyosu, kapısı ve pencerelerinin olmadığını, briketlerin sallandığını belirtti. Ev sahibinin eşi ise, "Önümüzdeki apartmanı yıkarken ağır hasarlı olan evi; tuvaletimizi, banyomuzu ve bahçemizi de yıktılar" dedi.

Ev sahibinin annesi, "Belediyeye gittim. Belediye beni hükümet konağına gönderdi. Bir sonuç alamadım. Nereye gittiysek sonuç alamadık. Yani yıkılan yerlerin yapılması gerek. Başka yerlerde pencereler, masalar kırıldı. Yapıldı. Kimse yardımcı olmuyor, kimse yardım elle uzatmıyor. Yani bir aydır perişanız" dedi.

Güneş, "Mehmet Kardeşimin bir ay önce Hasar verilen evinin yanı başındayız. Malumunuz 6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası ilçemizde ve birçok ev ağır hasar aldı yetkililer daha sonra yürüttükleri çalışmalardan bu ağır hasarlı evlerin yıkımını gerçekleştirdiler. Bu yıkımı gerçekleştirilirken ne yazık ki şahit olduğumuz gibi hasar almayan evlerde de bir yakım gerçekleştirdiler. Bu kardeşlerimizin de evleri hasar almamış olmasına rağmen hasarlıymış gibi bir duruma geldi" dedi.

Güneş, yetkililere seslenerek, "Bu depremin izleri 11 ilde şu an neredeyse bir kısmı ortada kaldırılmış durumdayken böyle kenar mahallelerde kimsesi olmayan kardeşlerimize bunu neden yaşatıyorsunuz. Bu kardeşlerimiz de bu ülkenin bir evladı değiller midir? Bu kardeşlerimiz de sahip çıkılması gereken bir ailemiz değil midir? Bu ailemiz yeni evli bir ailedir. Şu an evde temel insani ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir banyoları ve bir tuvaletleri yok. Evlerinin avlusunun duvarları yıkılmış, giriş kapısı yok... Bu kardeşimiz hırsızların eve girme ihtimali nedeniyle evini terk edip işe gidemiyor. Geceleri nöbetleşe yatıyorlar" dedi.

Güneş, "Bu mazlumiyeti ve mağduriyeti gidermek hepinizin boynunun borcudur. İlçemizde bunun gibi başka yerlerde de yıkımlar esnasında zararlar verildi. Bu zararlara uğrayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını dertlerini anlatacakları bir kapı bulamıyorlar. Biz biliyoruz ki; devlet millet için vardır. Milletin sıkıntılarını gidermek için vardır. Bu kardeşlerimiz devletin kapısına, yetkililerin kapısına gittikleri zaman sürekli taca atılan bir top misali gibi bir muamele ile karşılaşmak istemiyorlar" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-