© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa’da işçiler ve belediye karşı karşıya! Kriz büyüyor: İşçiler neden çıkarıldı?

Ceylanpınar'da DEM Partili belediye yönetimi tarafından işten çıkarıldıklarını iddia eden belediye çalışanları, oturma eylemlerini sürdürüyor. İşçiler, haksız ve yersiz bahanelerle işten çıkarıldıklarını savunurken, belediye ise iş sözleşmelerinin fesih gerekçelerini "görevlerini yerine getirmeme, talimatlara uymama, devamsızlık ve işe gelmeyip ücret alma" olarak açıkladı.

Ceylanpınar'da DEM Partili belediye yönetimi tarafından işten çıkarıldıklarını iddia eden belediye çalışanları, belediyenin destek hizmetleri binası önünde başlattıkları oturma eylemlerini sürdürüyor.

EYLEMCİLER KAYYUM NÖBETİ İDDİASIYLA TEPKİLİ

İşçiler, DEM Partili belediye yönetimi tarafından kayyum nöbetine katılmadıkları için işten çıkarıldıklarını öne sürdü Eylemciler, "Milletimize ve devletimize sadık olan insanlarız." diyerek iddialarını dile getirdi.

KAHRAMAN: BU TARZ KARAMA VE İFTİRALARA İTİBAR EDİLMEMESİNİ ÖNERİYORUZ

Ceylanpınar Belediye Eşbaşkanı Uğur Kahraman, bir açıklama yaparak işten çıkarılan personellerin "görevlerini yerine getirmedikleri, iş ile alakalı verilen talimata uymayan, işlerinde devamsızlık gösteren ve daha önce işe gelmeyip ücret alan işçilerinden oluştuğunu" ve bu nedenle "hukuk çerçevesinde işlerine son verildiğini" belirtti.

Kahraman açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu sabah Ceylanpınar ilçemizde işten çıkarılan işçilerle ilgili basında çıkan haberler nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Kısa bir süre önce  İş sözleşmesi feshedilen personellerin; ‘görevini yerine getirmedikleri, iş ile alakalı verilen talimata uymayan , işlerinde devamsızlık gösteren ve daha önce işe gelmeyip ücret alan işçilerinden oluştuğundan hukuk çerçevesinde işlerine son verildiğine dair açıklamamız olmuştu. 

Fakat bu açıklamamızın hukuki içeriğinin dolu olmasından dolayı çeşitli bahaneler arkasına sığınan bu  şahıslar “Belediye önündeki Kayyum Nöbetine Katılmadıkları İçin İş sözleşmelerinin feshedildiğini” iddia ederek karalama ve iftira politikalarına bir yenisini eklemiş bulunmaktalar.

Oysaki ; ‘Kayyımların olmaması’ talepli nöbetlerimiz halkın belediyelerde oturmasına yönelikti. Nöbetlere  hiç bir şekilde belediye personelleri çağrılmamıştır. Ayrıca Belediye personelinin böyle etkinliklere katılımını doğru da görmemekteyiz. 

Bu nedenle Çıkarılan personeller daha önce de açıkladığımız gibi hukuki gerekçelerler ile çıkarılmış ve bu yönde alınmış bir karardır. 

Maksatları farklı olan ve kayyumu destekleyen bu zihniyetlerin söylemi iftira ve karalamaya yöneliktir. 

Bu hususta bu tarz karama ve iftiralara itibar edilmemesini öneriyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER