© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa'da DEDAŞ iddiası!!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve Şanlıurfa Barosu üyesi Avukat Ronayi Paydaş, DEDAŞ’ın bugün Şanlıurfa’da vatandaşların elektriklerini kestiklerini ve askeri personelle müdahalede bulunduklarını iddia etti.

Şanlıurfa'da, vatandaşlar ile DEDAŞ arasında gerginlik yaşandığı ve sonrası DEDAŞ’ın askeri personellerle vatandaşlara müdahale ettiği iddia edildi.

 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve Şanlıurfa Barosu üyesi Avukat Ronayi Paydaş, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlara göre, Karaköprü ilçesine bağlı Başören Mahallesi ve Ceylanpınar’a bağlı Yoncalı ve Yeşiltepe mahallelerinde DEDAŞ ve vatandaşlar karşı karşıya geldi.

 

 

 

“DEDAŞ EKİPLERİ, JANDARMA PERSONELİ EŞLİĞİNDE BASKIN DÜZENLEDİ”

 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, DEDAŞ'ın vatandaşlara yönelik uygulamalarını sert bir şekilde eleştirdi. Tanal, “AKP iktidarının şımarttığı, arkasında durduğu, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruduğu özel elektrik şirketi DEDAŞ, Şanlıurfa halkına kan kusturmaya devam ediyor!” ifadelerini kullandı. DEDAŞ ekiplerinin, Karaköprü İlçesi Başören Mahallesi’nde “kaçak kullanım” gerekçesiyle jandarma personeli eşliğinde baskın düzenlediğini belirten Tanal, Türk askeri personelinin özel şirketlerin güvenlik personeli olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, vatandaşların keyfi cezalara ve elektrik kesintilerine maruz kaldığını belirten Tanal, “Eğer kaçak kullanım durumu varsa hep birlikte mücadele edelim. Ancak ‘kaçak kullanım’ kılıfıyla bir bölgeyi töhmet altında bırakıp, niyet okumalarla keyfi cezalar yazamazsınız, elektrik enerjisini kesemezsiniz!” dedi.

 

 

 

CEYLANPINAR’DA 15 GÖZALTI

 

Şanlıurfa Barosu üyesi Avukat Ronayi Paydaş da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Paydaş, DEDAŞ’ın Ceylanpınar’da köylülerle karşı karşıya geldiğini ve jandarma eşliğinde yapılan operasyonlarla köylülerin elektriklerinin kesildiğini ileri sürdü. Yoncalı ve Yeşiltepe mahallelerinde yaşayan vatandaşların 50 gündür içme suyundan mahrum kaldığını ve elektriklerin tamamen kesildiğini ifade eden Paydaş, “21. yüzyılda uğradığımız durum içler acısı. Millet yapay zeka ile projeler üretip büyürken, bizim yöneticiler köylüleri elektriksiz bırakıp sosyal medyayı kapatıyorlar,” dedi. 

 

Ayrıca, bölgedeki Yeşiltepe muhtarının da dahil olduğu 15 kişinin gözaltına alındığını belirten Paydaş, yetkililere köylülerin serbest bırakılması ve elektriklerinin geri verilmesi çağrısında bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER