olay reklam sol
olay sağ
Şanlıurfa
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2396.8
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59747.794$
olay büyük

Tüysüz: Değişimi zamanında yapmak en iyi karardır

Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz Şanlıurfa’daki teşkilat çalışmalarını değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz: ’’Eğer bir değişim zamanı gelmişse o değişimi zamanında yapmak en doğru karardır.’’ Dedi

Deva Partisi Tüysüz ile Şanlıurfa hakkında Ve teşkilat çalışmaları hakkında yaptığımız röportaj:

1-Deva Partisinin kuruluşunun birinci yılını nasıl değerlendirirsiniz?

9 Mart 2020 Yılında Deva Partisi Kurulmuştu, dün itibariyle de birinci yılımızı doldurmuş olduk. Bir yıllık süre içerisinde çok hızlı bir teşkilatlanma yoluyla gittik. Daha çok internet üzerinden ve sistem üzerinden yapılan başvurularla kendi yol arkadaşlarımızı ama kriterlere uyacak şekilde seçtik. Bir yılın sonunda da Türkiye’de görülmemiş bir hızla teşkilatlanma sağladık. 81 ilimizin tamamında Başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz oluştu. İlçelerimizinse her bir ilin en az üçte birinde yönetimi oluşturacak şekilde teşkilatlanmalarımızı sağladık. Dünde Şanlıurfa üzerinde ama Türkiye genelinde tüm illerde, ilçelerde aynı anda bütün arkadaşlarımız sahadaydı ve bu şekilde halkımızla vatandaşlarımızla birinci yıl dönümümüzü kutlamış oldu. Bu ilgi ve teveccühün bize bir sorumluluk yüklediğinin bilincindeyiz ve bu sorumluluğun altından kalkacak kadro ve ekibe de sahibiz.

2- Deva Partisi Teşkilatlanma açısından hangi aşamada?

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa üzerinde de çok sayıda başvuru olmuştu. Doğrusu bir noktada biraz zorlandık. Yeni kurulan partilerde üye bulabilmede biraz sıkıntı olabiliyor. Bizim ise tam tersiydi görevlendirmede çok sayıda başvuru olduğu için arkadaşlarımızı seçerken zorlandık. Şanlıurfa üzerinde de 2720 kişi sadece il teşkilatında görev almak için başvuru olmuştu. Biz görevi devraldığımızda bütün arkadaşlarımızla irtibata geçtik ve bütün ilçelerimizde de bu teşkilatlanmayı sağlamış durumdayız. 13 ilçemizde başkanlarımız ve teşkilatlarımız hazır ve son bir ilçemizde de bir hafta 10 güne kadar ilçemizde başkanı belirlemiş olacağız.

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da çok yoğun bir ilgi var, çok yoğun bir teveccüh var Şanlıurfa’da da son bir ay içerisinde özellikle üye kayıtları almaya başladık. İlçe teşkilatları kurulduktan sonra 4 bine yakın üye kaydı yaptık. Bu Türkiye’de bir rekor aslında, Urfa’daki ilgi en üst düzeyde bu ilgiden çok memnunuz. Bu yönüyle esasında ihtiyaçtan doğan bir parti olduğu ve halk desteğininde olduğu göstergesidir.

3- Erken seçim beklentiniz var mı?

Geçmişe de baktığımızda normal seçim sürecinde yapılan seçim sayısı çok az. Dönem dönem erken seçime rastlıyoruz. Neredeyse zamanında yapılan seçim yok gibi, bu bir ihtiyaçtan doğuyor. Günümüz şartlarında da bir erken seçime ihtiyaç olduğu apaçık ortadadır. Her gün İtirazsızlık özellikle ekonomik anlamda ve hukuksal anlamda çok derin yaralar ve boşluklar söz konusu. Bu haliyle bu ülke çok daha uzun bir süre yol alamayacağı ve normal bir seçim sürecini beklemeyeceği düşüncesi içerisindeyiz. Bizde Bir erken seçim olacakmış gibi bütün çalışmalarımızı bu şekilde devam ettiriyoruz.

4- Şanlıurfa’da aileler bazında daha açık konuşmak gerekirse aşiret bazında blok oy sistemi var, siz bu sistem içerisinde kendinizi nasıl değerlendirirsiniz?

Biz özellikle Urfa’daki yoğun ilginin ve teveccühün Şanlıurfa’da bir şampiyonluk getireceği düşüncesindeyiz. Biz Sadece şahısları etnik köken aşiret bazlı düşünmüyoruz. Bizim basit bir kriterimiz var iyi bir insan olması, demokrat olması ve işinde olması bizim için yeterlidir. Liyakat ilkesini esas alarak arkadaşlarımızı seçiyoruz. Hangi aşirete mensup olduğunun hiçbir önemi yok, insan olması işinde iyi olması, demokrat olması, alışverişinde sağlam olması bizim için yeterlidir. Biz bütün yol arkadaşlarımızı seçerken de bu prensiple hareket edeceğiz. Her aşiretten, her aileden her kökenden her siyasi düşüncede insanlar var yol arkadaşı olarak bu sadece urfa için değil Türkiye’nin tamamı için öyle. 41 Kişilik Deva Partisi İl yönetiminde daha önce hiç siyaset yapmamış olan 30’a yakın arkadaşımız var. 10 arkadaşımız ise diğer siyasi partilerde siyaset yapmış insanlar var dolayısıyla bizim ne siyasi anlamda ne aşiret ve aile anlamında ne de etnik anlamda herhangi bir kırmızıçizgimiz yok. Bu kriterlere uyan çevresiyle kendisiyle barışık olan bütün halkımıza arkadaşımıza kapımız ve gönlümüz açıktır.

5- Dün bir esnaf ziyareti yaptınız ve daha önce baro başkanlığı yaptınız halkın Deva’ya bakışı nasıl?

Çok yoğun ilgi ve teveccühün olduğu biz bütün ziyaretlerimizde görebiliyoruz. Dünde ziyaretlerimizde bütün esnaflarımızı ziyaret ettik. Şanlıurfa ve Bütün ilçelerinde aynı anda sahadaydık yaklaşık 20 bin broşür dağıttık. Bunun içerisinde eğitimle ilgili, esnafla ilgili, diğer politikalarımızla ilgili broşürlerimiz vardı ve birinci yıl dönümüzü kutlamaya da dair broşürümüz vardı. Hangi kapıyı çalındığımızda çok yoğun bir ilginin olduğunu ve bizleri zaten tanıdıklarınıza görmüş oldu ve buda bizleri sevindirdi. Şanlıurfa bir handikap gibi görünse de kaleyi en son terk eden bir şehir olarak görünüyor. Ancak Deva ile bunu kıracağımıza tam olarak inanıyoruz. Çünkü ilgi bunu gösteriyor nereye gitsek geç kaldığımız söylüyorlar. Daha erken bu partinin kurulması gerektiğini söylüyorlar ve insanlar açıkça bizi destekleyeceklerini söylüyorlar. Buda bize moral ve motivasyon oluyor. Daha da fazla çalışmamızı ve bu şekilde üs düzeyde tutmamızı sağlıyor.

6- Önümüzde yapılacak bir belediye başkanlığı seçimi veya  milletvekili seçimlerinde aday olmayı düşünüyor musunuz?

Bizim makam ve mevkiiyle hiçbir zaman işimiz olmadı geçmiş dönemlerde de. Bu genel merkezimizin ve halkımızın daha çok göstereceği teveccühe bağlı olarak değişir. Parti nasıl bir profil isterse nasıl bir aday isterse ve hangi arkadaşımız orada yer alırsa bu partiye daha fazla güç katacaksa biz böyle bir tasarrufun sonuna kadar arkasında dururuz makamların hiçbiri önemi yoktur önemli olan bulunduğumuz işgal ettiğimiz makamın hakkını verebilmek. Bizde bir yerde usulen bulunmayı çok sevmiyoruz. Yaptıklarımızda da çok söz etmeyi güzel bulmuyoruz. Bir şeye çalışma yaptığınız zaman bunun karşılığında zaten halk doğru buluyorsa sizi destekliyor sizi istediği yere getirebiliyor. Diğer türlü bir makam hırsı çokta önemli değil. Ölümlü dünyada önemli olan bir makamı işgal ettikten sonra onun hakkını verebilmek ve orayı bıraktıktan sonrada arkanızdan güzel şeylerin söylenmesidir.

7-Son olarak neler söylemek istersiniz?

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Bir mesajımızda hemşerilerimize en son kaleyi terk eden şehir olarak görünmek esasında bizleri rencide ediyor. Bu gündemi geriden takip etmenin bir sonucudur aslında. Değişim zamanı gelmişse bunu zamanında yapmak en önemli şeydir. Şanlıurfa’nın da hemşerilerimizin de en isabetli kararı vereceklerine ve bizim yola çıkış gayemiz olan her derde deva olmanın sonucu bizim açımızdan da esirgemeyeceklerini tam olarak inanıyoruz.

 

HABER:

iBRAHİM KARADAĞ 

İBRAHİM NACAR

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!