© Şanlıurfa Olay 2021

İstifa Eden AK Partili Başkandan Genel Merkeze Eleştiri: Cumhurbaşkanı'na Sahte Anket Sundular!

AK Parti Gaziantep Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve ilçe teşkilatı istifa ettiklerini duyurdu. Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında parti içindeki yanlış bilgilendirme ve aday belirleme süreçlerine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğru bilgilendirilmediğini öne sürdü.

Yılmaz'ın açıklamasına göre, Gaziantep İl Başkanlığı için adı geçen ve eski İl Başkan Yardımcısı Fatih Fedaioğlu'nun İl Başkanlığına getirilmesinin ardından istifa edeceğini duyuran AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi.

**“Erkan Kandemir, Erdoğan'a Gerçek Anketi Sunmadı”**

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Mehmet Yılmaz yerel seçimler öncesinde aday belirleme sürecinde yapılan hataları vurguladı. Yılmaz'a göre, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi'nin CHP'ye geçmesinde en büyük etken, Erdoğan'ın aday olarak gösterdiği Rıdvan Fadıloğlu'nun seçimden önce aday olmak istememesine rağmen zorla aday gösterilmesiydi. Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız başkanlığında yapılan üst kurul toplantısında Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erkan Kandemir, aday ile ilgili gerçek anketi değil de kendi belirledikleri yüksek oranlı anketi Sayın Cumhurbaşkanımıza sundular," diye konuştu.

**“Tabanın Sesi Olarak İstifa Kararını Aldım”**

Mehmet Yılmaz, istifa kararıyla partinin tabanının sesi olmak istediğini belirtti. "Umarım bu istifam 31 Mart Yerel Seçimlerindeki kayıplarımızın ana sorumluları olan Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Başkanına örnek olur," dedi. Yılmaz, parti içindeki görevinden ayrılmasına rağmen AK Parti'den istifa etmediğini ve amacının partide değişim hareketini başlatmak olduğunu vurguladı.

**İlçe Yönetimi de İstifa Etti**

Yılmaz'ın açıklamalarının ardından Şehitkamil ilçe yönetimi de istifa ettiklerini duyurdu. Bu toplu istifa, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda yaşanan değişim sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER