© Şanlıurfa Olay 2021

Dicle Elektrik suç duyurusunda bulundu!

Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinin bazı mahallelerinde meydana gelen anız yangınının sebebi olarak elektrik tellerini gösteren bir kişi hakkında ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymaktan’ suç duyurusunda bulundu.

Dicle Elektrik, sürdürülebilir enerji dağıtımı için teknoloji odaklı altyapı ve üstyapı yatırımlarına devam ederken, kaçak elektrik ve bilgi kirliliğiyle de mücadele ediyor. Kayıp kaçak oranının yüzde 90’lara ulaştığı bölgede, yaşanan olumsuz durumlar karşısında Dicle Elektrik’i suçlayan bazı odaklar, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan ve kırsal Yazçiçeği mahalleleri ile Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler kırsal mahallelerinde anız yangını sonrası çıkan ve can kaybıyla sonuçlanan yangın sonrası yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Yetkili makamlarca anız yangını olduğu açıklanan olay sonrası, İ.E. isimli bir şahıs, çektiği videoda yangının anız yakımından değil, elektrik tellerinin tutuşmasından meydana geldiğini iddia etti. Dicle Elektrik, bu iddia karşısında sessiz kalmadı.

 

Dicle Elektrik yetkilileri, iddiaların ardından yangının etkilediği bölgeye giderek detaylı teknik inceleme yaptı. Yapılan incelemede, İ.E.’nin sosyal medyada paylaştığı videoda bahsettiği mezarlığın üzerinden elektrik hattının dahi geçmediği tespit edilip görüntülendi. Bu tespitin ardından Dicle Elektrik avukatları, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla Diyarbakır Çınar ilçesi Köksalan köyüne kayıtlı İ.E. hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Cumhuriyet savcılığına yapılan suç duyurusunun ardından açıklama yapan Dicle Elektrik yetkilileri, “Oluşan her olumsuz durum karşısında şirketimizi hedef alan bazı çevrelerin yeni bir provokasyonu ile karşı karşıyayız. Anız yakımı sonrası başlayan ve ekiplerimizin ilk tespitlerine göre elektrik hatlarından kaynaklanmadığı belirlenen yangının, elektrik hatlarının tutuşması sonucu meydana geldiği iddiasının bazı çevrelerce dezenformasyon amaçlı ortaya atıldığı belirlenmiştir. Dicle Elektrik’in yanı sıra resmi makamların açıklamalarını da hiçe sayarak bu iddiayı ortaya atan İ.E. isimli şahıs hakkında, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçuna sebebiyet verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER