© Şanlıurfa Olay 2021

Şanlıurfa’da Para Transferlerinde Yeni Dönem: Poşetle Para Teslimi!

Vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında başlatılan IBAN ile ödeme denetimleri, Şanlıurfa esnafında ilginç bir yönteme yol açtı. IBAN ile ödeme yapmak istemeyen esnaf, nakit parayı poşetlere koyarak elden teslim ediyor.

Şanlıurfa'da, "IBAN ile ödeme" uygulamasına yönelik denetimler ve cezalar, esnafı farklı bir yönteme yöneltti: poşetle para transferi. IBAN ile yapılan ödemelerde vergi kaçakçılığını önlemek için başlatılan sıkı denetimler, esnafı poşetlere doldurdukları parayla alışveriş yapmaya itti.

Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında, IBAN ile yapılan ödemelerde sıkı denetimler başlattı. Bu denetimler, bazı esnafın farklı hesaplara para göndererek vergi kaçırmaya çalıştığı şikayetlerine yol açtı. Bunun üzerine vergi müfettişleri, kart ile ödeme almak yerine IBAN'a havale isteyen işletmeleri takibe aldı. IBAN ile yapılan ödemelerde fiş ve fatura düzenlenmediği tespit edilirse, esnaflara ceza kesilecek.

Bakın Urfa Esnafı Çözümü Nasıl Buldu?

IBAN ile ödeme yapmak istemeyen ve ceza riskinden çekinen esnaf, nakit parayı poşetlere koyarak elden teslim etmeye başladı. Bu yöntemi, Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı Dernek Başkanı İzzet Çiftçi de fotoğrafladı ve sosyal medya hesabından "IBAN korkusu. Urfa esnafımızdan sabah karesi. Hayırlı bereketli olsun inşallah..." notuyla paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER