Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRKİYE'DE  GENÇLİK

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2022 13:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 21:03
TÜRKİYE'DE  GENÇLİK

Gençlikle ilgili sorunlar Türkiye'nin gündemindeki önemli konular arasındadır. Devlet; ekonomik, sosyal ve kültürel çerçevede, gençlik sorunlarının belirlenmesi ve bu sorunlara çözüm yolları bulunması için, ilgili ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve üniversitelerle işbirliği içinde çalışmalar yapmaktadır.

Gençlikle ilgili sorunlar Türkiye'nin gündemindeki önemli konular arasındadır. Devlet; ekonomik, sosyal ve kültürel çerçevede, gençlik sorunlarının belirlenmesi ve bu sorunlara çözüm yolları bulunması için, ilgili ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve üniversitelerle işbirliği içinde çalışmalar yapmaktadır. Son yıllarda sosyal ve kültürel alanlarda vakıf, dernek ve gençlik birlikleri aracılığı ile gençlerde örgütlenme konusunda önemli mesafeler alınmaya başlanmıştır.

Gençlere Yönelik Kamusal Hizmetler. Türkiye’de gençlere, eğitim, sağlık, çalışma hayatı, sosyal güvenlik, istihdam, kültürel yaşantı, serbest zamanların değerlendirilmesi ve zararlı alışkanlıklardan korunması gibi konularda hizmetler verilmektedir. Bu hizmetler, değişik bakanlıklar ve bu amaçla kurulmuş sivil toplum örgütleri tarafından yerine getirilmektedir. Gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Genel Müdürlük, gençlere spor hizmet ve faaliyetleri dışında, gençlik merkezleri ile gençlik kulüpleri, gençlik kampları ve uluslararası organizasyonlar gibi faaliyetlerde hizmetler sunmakta, koordinasyon görevini yerine getirmektedir.

Bizler de Dünya Gençlik Konseyi olarak 2022-2023 yılında mesleki eğitim kursları ve aile bağları seminerleri ile 100 bin öğrenci hedefi ile hareket ediyoruz. Başta orta okul,lise ve üniversitelerde yapılacak olan bu kurs ve seminerler ile bir çok gence dokunmayı ve hayatlarında olumlu bir geri dönüşümleri umuyoruz.

Ayrıca Avrupa Birliği'ne aday ülke statüsünde bulunan Türkiye'nin gençliğinin, Avrupa gençleriyle birlikte ortak programlar hazırlayarak onların faaliyetleri ve örgütlenmeleri konularında bilgilendirilmelerini sağlamak ve Avrupa Birliği eğitim programlarına katılabilmek amacıyla mesleki eğitim kursları ile gençlerimizi Avrupa ile tanıştırmayı planlıyoruz.

Avrupa Birliği’nin eğitim programlarından olan “Socrates”, “Leonardo” ve “Youth” gençlik programlarının hazırlık toplantılarından “Youth” programları ile çok sayıda öğrenci hem dil eğitimlerini tamamlarken bir yanda da istihdam sağlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.