Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz

Yazının Giriş Tarihi:
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 00:51

Değerli Okuyucularımız…
Bilindiği gibi 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümüdür. Çanakkale Deniz Zaferi Türk Milletinin neleri göze alabileceğini gösterdiği ve 15 Temmuz ihaneti gecesi ile de ıspatladığı bir destandır.

I. Dünya Savaşının gidişatını ve tarihin akışını değiştiren, mutlak bir zafer kazandığımız Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünü gururla kutluyoruz. Anadolu'dan, Balkanlar'dan, Ortadoğu'dan ve farklı bölgelerden cepheye gelen milli ve manevi duyguları ortak binlerce insan, Çanakkale siperlerinde düşmana karşı vatanını ve istiklalini korumak için tek vücut olmuştur. Kara ve deniz savaşlarında insanüstü bir gayret göstererek elde edilen zafer, Kurtuluş Savaşının kazanılmasına yol göstermiştir. Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bugün 2023 hedefine doğru hızla ilerleyen Türkiye; ekonomide yakaladığı istikrar, siyasi ve sosyal anlamda bölgesinin ve dünyanın parmakla gösterilen ülkesidir. Çanakkale şehitliğinde omuz omuza yatan Türk-Kürt-Arap ve her dilden, ülkemizin her köşesinden şehit atalarımız bugün bile birlik ve beraberliğimize en güzel örnektir. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz.

Kıymetli Okuyucularımız…
Çanakkale Zaferi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi; dönemin en modern ordularını dize getiren, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destandır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in kelimeleriyle Çanakkale 'bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakârlıklarıyla Çanakkale'de elde edilen eşsiz başarı, İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir. Terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürüttüğümüz beka mücadelesinde, devlet olarak en büyük güç kaynağımız tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi yine milletimizin imanı, inancı, vatan ve bağımsızlık sevdasıdır.

Bu vesileyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümünde şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.