Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu'nun Geri Dönüşü Gündemde

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kurultay süreciyle ilgili tartışmalar devam ederken, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden parti liderliğine dönme olasılığı kulislerde konuşuluyor. Olağanüstü kurultay kararının iptali ve partiye kayyum atanması gibi ihtimaller, CHP'nin geleceği üzerinde belirsizlik yaratıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2025 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2025 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Kılıçdaroğlu'nun Geri Dönüşü Gündemde

CHP'de Kurultay Tartışmaları: Kılıçdaroğlu'nun Geri Dönüşü Gündemde

CHP yönetimi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması ve görevden alınmasının ardından bir dizi toplantı yaparak yol haritasını belirlemeye çalışıyor. 6 Nisan'da alınan olağanüstü kurultay kararı yargıya taşınırken, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve iki kişi daha bu kararın iptali için başvuruda bulundu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, CHP kulislerinde en olumsuz senaryo olarak 38. Olağan Kurultay'ın "yok hükmünde" sayılması değerlendiriliyor. Bu durum, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden parti liderliğine geçmesi anlamına gelebilir. Ancak bazı milletvekilleri, bu süreçte başka isimlerin de genel başkanlık yarışına girebileceğini ifade ediyor.

Öte yandan CHP'nin Meclis grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını oylamak üzere Perşembe günü basına kapalı bir toplantı yapacak. İmamoğlu'nun adaylığının kesinleşmesi, seçim takviminin ilan edilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu kararıyla mümkün olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.