Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erken Seçim Tartışmaları ve Çarpıcı Anket Sonuçları

Türkiye’de erken seçim tartışmaları sürerken, kamuoyu yoklamaları dikkat çekici sonuçlar ortaya koymaya devam ediyor. BETİMAR Araştırma Başkanı Gürkan Duman, son anket sonuçlarını Sözcü TV canlı yayınında açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2025 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2025 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Erken Seçim Tartışmaları ve Çarpıcı Anket Sonuçları

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından artan erken seçim çağrıları, siyasi gündemi hareketlendirdi.

CHP Zirvedeki Yerini Koruyor

BETİMAR Araştırma’nın son anketine göre, siyasi partilerin oy oranları şu şekilde sıralandı:

CHP: %32.5

AKP: %30.6

MHP: %10.1

DEM Parti: %9.4

Zafer Partisi: %4.3

İYİ Parti: %3.6

Yeniden Refah Partisi: %3

TİP: %2

Memleket Partisi: %1.1

BBP: %1.1

Anahtar Parti: %1.1

Diğer Partiler: %1.3

BETİMAR Başkanı Gürkan Duman, Cumhur ve Millet İttifaklarının kendi seçmenleri içinde konsolide olduğunu belirtti. Muhalefetle aynı görüşte olmayan seçmenlerin %40 civarında bir konsolidasyon oluşturduğunu ifade eden Duman, CHP’ye geçiş algısının doğru olmadığını vurguladı.

Erken Seçim Çağrılarına Destek

CHP lideri Özgür Özel’in Haziran ayında erken seçim yapılması yönündeki açıklamalarına destek verenlerin oranı %46.6 olarak ölçüldü. Buna karşılık, erken seçim fikrine katılmayanların oranı %42.9 olarak belirlendi. Türkiye’nin sorunlarını çözme konusunda ise seçmenlerin %27.6’sı “hiçbiri çözemez” derken, %26’sı AKP’nin, %23.4’ü ise CHP’nin çözebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Muhalefetin Somut Adımlar Atması Gerekiyor

BETİMAR Araştırma Başkanı Gürkan Duman, sağlık, dış politika ve ekonomi gibi alanlarda muhalefetin daha somut adımlar atması gerektiğini belirtti. Bu alanlarda yapılacak çalışmaların seçmen algısını değiştirebileceği ve siyasi dengeleri etkileyebileceği öngörülüyor. Erken seçim tartışmaları ve anket sonuçları, Türkiye’nin siyasi geleceği açısından kritik bir döneme işaret ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.