TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sağlık

- Sağlık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sağlık haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Haber

"Harran Üniversitesi Hastanesi'nde Kardiyoloji Alanında Simülasyonlu Eğitim"

Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, "Simülasyonla İnvaziv Uygulamalar Eğitimi" başlıklı bir seminer düzenledi. Eğitim, son teknoloji cihazlarla yapılan uygulamalarla büyük ilgi gördü. Kardiyoloji asistanları, öğretim üyeleri, stajyerler ve intörn hekimlerin katılımıyla gerçekleşen eğitim, katılımcılara simülasyon eşliğinde ileri düzey kardiyoloji uygulamaları yapma fırsatı sundu. Seminere ev sahipliği yapan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, eğitimde kullanılan simülasyon tekniklerinin, klinik başarıya önemli katkılar sağladığını belirtti. Prof. Dr. Demirbağ, eğitimde kullanılan teknolojinin kalitesine dikkat çekerek, "Abdi İbrahim firması ile iş birliği içinde gerçekleştirilen bu eğitimde, en basit işlemlerden ileri düzey koroner tedavi yöntemlerine kadar geniş bir yelpazede uygulama fırsatı sunduk. Katılımcılar, vaka çeşitliliği ve deneyimli uzmanların gözetiminde çok faydalı bir eğitim süreci geçirdi" dedi. Simülasyonla Gerçekleştirilen Kardiyoloji İşlemleri Eğitimde, çeşitli kardiyolojik vakalar simülasyon ortamında uygulandı. Bunlar arasında Koroner Anjiyo Vakaları, Girişimsel Kardiyoloji Vakaları, Kardiyak Ritim Yönetimi, Sol Atriyal Apendiks Okluzyonu, TAVI ve Transseptal Ponksiyon Vakaları gibi ileri düzey işlemler yer aldı. Ayrıca, Akut İnme Girişimi, Nörolojik Girişimler, Karotis Girişimleri, İliyak ve SFA Girişim Vakaları gibi çeşitli vaka senaryoları da eğitimde işlendi. Prof. Dr. Demirbağ, Harran Üniversitesi Hastanesi'ni tercih eden Şanlıurfa'daki hastaların güvenle tedavi olabileceklerini belirtti. Bu eğitim, kardiyoloji alanındaki en son teknolojileri kullanarak, uzmanlık alanındaki hekimlerin becerilerini geliştirmelerine olanak sağladı. Katılımcılar, interaktif bir şekilde eğitim alarak, her türlü girişimsel işlemde deneyim kazandılar. Eğitimin başarılı geçmesinde katkı sağlayan Abdi İbrahim firmasına ve tüm katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Demirbağ, eğitimlerin devam edeceğini de belirtti.

Evde Sağlık Hizmetleri ile Kronik Hastalık Yönetimi: Uzman Desteğiyle Daha İyi Bir Yaşam Haber

Evde Sağlık Hizmetleri ile Kronik Hastalık Yönetimi: Uzman Desteğiyle Daha İyi Bir Yaşam

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nün Evde Sağlık Hizmetleri programı çerçevesinde, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak, evde sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan hastaları yerinde değerlendiriyor ve onların ihtiyaçlarına uygun tedavi ve bakım planlarını hazırlayarak uygulamaktayız. Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Sorumlusu, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Faruk DAĞ, evde sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen hastalar için evde tedavi ve bakım sağlanması konusunda çalışmalar yapmaktadır. Son dönemde 80 yaş ve üzeri bireyler için “Sağlıklı Yaş Alma” poliklinikleri de hastanemizde hizmet vermeye başlamıştır. Evde sağlık hizmetleri, hastanede tedavi görüp taburcu olduktan sonra bakım ve takip gereksinimi duyan hastalar için sunulmaktadır. Bu hizmet, yeni doğanlardan ileri yaş grubundaki hastalarımıza kadar geniş bir yaş yelpazesinde sunulmaktadır. Evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastalarımız, ilk başvurularını ulusal çağrı merkezi olan 444 38 33 üzerinden yapabilirler. Başvuru sonrası, hastanın bölgesindeki evde sağlık hizmetleri birimi, hastanın evine ziyarette bulunarak gerekli tedavi işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu ziyarette hastanın muayenesi yapılmakta, yazdırılması gereken ilaçlar reçete edilmekte, raporlar yenilenmekte, yaralar varsa bakım sağlanmakta, tüple beslenen hastalarımızın beslenme eğitimi verilmektedir. Ayrıca, beslenme tüpü (nazogastrik sonda) veya kateter bakımları da gerçekleştirilir. Ziyaret sırasında yeni sağlık sorunları tespit edilirse, bu sorunlara yönelik tedavi ve reçeteler düzenlenir ve hastaya mesajla iletilerek hastaların hastaneye gitmeden hizmet alması sağlanır.

Harran Üniversitesi Hastanesi, Kanser Tanısında Devrim Niteliğinde PET/BT Görüntüleme Sistemini Kullanıma Sundu Haber

Harran Üniversitesi Hastanesi, Kanser Tanısında Devrim Niteliğinde PET/BT Görüntüleme Sistemini Kullanıma Sundu

Şanlıurfa'nın sağlık alanındaki yatırımlarıyla adından sıkça söz ettiren Harran Üniversitesi Hastanesi, Nükleer Tıp alanında önemli bir yeniliğe imza atarak, kanserin vücutta nasıl yayıldığını daha hassas bir şekilde gösteren PET/BT görüntüleme teknolojisini kullanmaya başladı. Şanlıurfa'nın en büyük sağlık merkezi olarak, en ileri tıbbi olanakları hastalarına sunmaya devam eden Harran Üniversitesi Hastanesi, nükleer tıp alanında prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerin teşhisinde kullanılan Galyum işaretli radyofarmasötiklerle PET/BT görüntüleme yöntemine geçti. ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ Yeni görüntüleme sistemi hakkında görüşlerini paylaşan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Zeki Yılmaztekin, PET/BT ile hastaların daha etkili bir tanı, tedavi ve izleme sürecine gireceğini belirtti. KARACİĞER TÜMÖRLERİNDE YENİ TEDAVİ YÖNTEMİ Yılmaztekin, karaciğer tümörlerinde uygulanan TARE (Transarteryel Radyoembolizasyon) tedavisi için gerekli onayların alındığını müjdeleyerek, en kısa sürede hasta kabulüne başlayacaklarını söyledi. "TARE tedavisi, karaciğer tümörlerine doğrudan radyoaktif maddelerle müdahale edilmesini sağlayan cerrahi olmayan bir yöntemdir. Bu tedavi, karaciğer tümörlerini küçültmek, karaciğer nakli bekleyen hastaların tümörlerini kontrol altında tutmak, ileri evre karaciğer kanserinin ilerlemesini yavaşlatmak ya da durdurmak gibi birçok durumda uygulanabilir" diyerek tedavi sürecini anlattı. Harran Üniversitesi Hastanesi, tiroid kanseri, prostat kanseri ve nöroendokrin tümörler için hücresel tedaviler için Nükleer Tıp Tedavi Ünitesi kurmayı planladıklarını belirten Yılmaztekin, "Bu modern tanı ve tedavi yöntemleri, ülkemizde giderek yaygınlaşmakta ve birçok nükleer tıp anabilim dalında multidisipliner yaklaşımlarla başarıyla uygulanmaktadır. Kanserle mücadelede önemli bir yer tutan bu yöntemlere ihtiyaç duyan hastalarımız artık başka şehirlerde tedavi aramak zorunda kalmadan burada hizmet alabilecek. Şanlıurfa'da bu hizmeti sunacak olmaktan mutluluk duyuyoruz ve halkımıza en iyi tıbbi imkanları sunmaya devam edeceğiz" dedi. BAŞHEKİM KIRHAN: HASTALARIMIZ ARTIK YOLCULUK YAPMAK ZORUNDA KALMAYACAK Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, "Teknolojik gelişmelere önem vererek nükleer tıp alanında önemli bir adım attık. Bu gelişmeler sayesinde hastalarımız başka illere gitmeden en hızlı ve en iyi hizmeti alabilecekler. Bu imkanları sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu'na teşekkür ederim" diyerek, hastalar için sağlanan yeni olanakları vurguladı.

google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.