olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ziraat Odası çiftçisi ile birlikte fuarda

Ziraat Odası çiftçisi ile birlikte fuarda
Bu yıl 3.’sü gerçekleşen Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılış törenine Şanlıurfa Ziraat Odası adına Başkan Yardımcısı Mahmut Ayniberk, Meclis Başkanı Ali Kaya ve konuşmacı olarak Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Hikmet İpar Katıldı. İpar Konuşmasında yeri belirlenen Fuar alanında çalışmaların bir önce başlatılıp bir sonraki fuarın kalıcı alanda yapılması gerektiğine dikkat çekti.

3. Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı önceki gün kapılarını ziyaretçilerine açtı. İlk gün oldukça yoğun ziyaretçi akınının olduğu fuarda tarım sektörünü temsilen kamu kurumları ile çok sayıda özel sektör temsilcisi ziyaretçilerini ağırladı. Şanlıurfa Ziraat Odasını temsilen oda Başkan Yarımcısı Mahmut Eyniberk, Meclis Başkanı Ali Kaya, Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Hikmet İpar ve oda Yönetim Kurulu ile meclis üyeleri hazır bulundu. Ayrıca Şanlıurfa Ziraat Odası’nın katkıları ile çok sayıda çiftçinin Fuara ulaşması sağlandı. Oda bünyesinde görevli ziraat mühendisi tarımsal danışmanlarda fuardaki standı ziyaret eden çiftçilere bilgi verdi.

Tören sonrası katılımcı kurum temsilcilerine plaket sunulurken, Şanlıurfa Ziraat Odası adına plaketi Başkan Yardımcısı Mahmut Ayniberk aldı.

BU FUARDAN İYİ İSTİFADE ETMELİYİZ

Fuarda konuşan Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Hikmet İpar Fuardan modern tarım anlamında istifade etmenin önemine vurgu yaparken, bir sonraki fuarın kalıcı alanda yapılması gerektiğine işaret etti.

Fuarın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sunan İpar, ‘Fuarın çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız ile buluşmasında katkıları olan tüm yetkililere ve emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şanlıurfa Ziraat Odaları olarak, bu tür fuarların çiftçimizin ufkunu açacağına inanıyoruz. Bu vesile ile tarımda modernleşmenin göstergesi olan fuarımızda tanıtıma sunulan tüm tarımsal çalışmaların çiftçimiz için önemli bilgi kaynağı olacağını düşünüyorum. ‘ dedi.

KALICI FUAR ALANIN İNŞAATI İÇİN KOLLARI SIVAMALIYIZ

 

Bürokratik işlemleri tamamlanan kalıcı fuar için çalışmaların başlaması gerektiğini de vurgulayan İpar bir an önce inşa çalışmalarının başlaması gerektiğini kaydetti. İpar konuşmasının devamında “Ayrıca Biliyoruz ki bölgemizde tarımın çok sorunları var. Burada sorunları dile getirmekten çok bugün burada bulunan çiftçilerimizin buradan çok iyi istifade etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak böyle bir fuar alanının Urfa’ya yakışmadığını düşünüyorum. Benden sonraki konuşmacıların mutlaka bu konuya değineceğine inanıyorum. Şu an yer tespiti ve gerekli bürokratik düzenlemeler yapılmış durumda. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Nihat Çiftçi’den istirhamımız daha önce söz verilen tarım fuar alanımızın bir an önce bitirilmesi ve bundan sonraki fuarımızın kendi alanımızda yapılmasını istiyoruz.   Başarılı bir fuar dönemi dilekleri ile tekrar emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. “ sözlerine yer verdi. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!