olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

YUSEP umut ışığı oldu

YUSEP umut ışığı oldu
Üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek kurduğu YUSEP İnsani Yardım Derneği ihtiyaç. Sahiplerinin umut ışığı oldu.

Haber: Hasan RAY

Üniversitede öğrenci olan 7 arkadaş Abdulkadir Akyıldız başkanlığında 2014 yılında köy okullarında okumaya çalışan çocuklara kitap toplamak ve onlara kütüphane kurmak üzere kurulan YUSEP İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa’da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Kentin her noktasında bulunan  ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışan YUSEP yöneticileri gece gündüz demeden ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalışıyor.

 

Kitap toplamayla başladılar

Köy okullarında okumak için çabalayan öğrencilere kitap toplamak ve kütüphane kurmak amacıyla kurulan YUSEP İnsani Yardım Derneği Suruç Kaplan Köyü, Eyyübiye Osmanlı İlk Okulu ve Ceylanpınar’da kütüphaneler kurdu. Kütüphanelere ise sosyal medya üzerinden toplanan kitaplar yerleştirildi. Bu şekilde çocukların okuması için çabalayan dernek zamanla gelişerek insani yardım işlerine de girdi.

 

İnsani yardım için çalışıyorlar

Dernek faaliyetleriyle ilgili konuşan dernek yöneticisi Mustafa Ay, “7 üniversite öğrencisi olarak çocuklara sosyal medya üzerinden kitap toplayıp kütüphane yapmak için yola çıktık. Üç tane okula bu şekilde kütüphane kurduk. Zamanla insani yardıma da başlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Hayırseverlerimizin bize emanet ettiği yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak çorbalarında tuz olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Faaliyetleri anlattı

Yaptıkları yardım faaliyetlerinde sosyal medyanın önemine dikkat çeken Mustafa Ay, “Bu kütüphaneleri sosyal medyada paylaştıktan sonra insanlarda bize karşı bir teveccüh oluştu ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz için de sosyal medya üzerinden yardım talebinde bulunduk. Bu kısmen de olsa karşılık buldu. Bu üç yıl içerisinde 3 köy okuluna kütüphane, Bir iyilik mağazası (yetim giyindirme) kurduk. 1247 aileye gıda yardımı yaptık, 3210 çocuk giydirildi. 2 aileye  kira yardımı, kışlık odun ve kömür yardımlarımız oldu” diye konuştu.

 

Yetimlerle kardeş olalım

Yetim çocukların giydirilmesi için hazırlıklarının sürdüğünü belirten Mustafa Ay, “Artık her ramazan boyunca önceden tespit edilen ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Her bayram öncesi yetim çocuklar bayram sevinci yasayabilsin diye tespit edilen bütün çocuklara bayramlık elbiseler hediye ediyoruz.Şu an yetimler için hala hazırlıklar devam ediyor. Hayırseverlerimiz de bir yetime destek olmak ona kardeş olmak istiyorsa bize ulaşabilir” şeklinde konuştu.

 

İrtibat Numaraları: 05424104825 - 05438806712

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!