olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yumruklu kavgalı Kent Konseyi seçimi!

Yumruklu kavgalı Kent Konseyi seçimi!
Günlerdir kent kamuoyunu sürekli meşgul eden Kent Konseyi seçimi bugün Şair Nabi Konferans Salonu’nda yapıldı. Ancak seçimden çok konuşmaları sırasında Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı ve Urfanatik İmtiyaz Sahibi Tahir Gülebak’a yapışan çirkin saldırı konuşuldu.

(Haber: İbrahim Halil ASLAN-Faruk DEVECİ)

Günlerdir gerek sosyal medyada gerekse normal sohbetlerde kentte tek konuşulan konu: Şanlıurfa Kent Konseyi seçimleri… Günlerdir tartışmalara neden olan Kent Konseyi seçimi bugün Şair Nabi Konferans Salonu’nda yapıldı.

DİVAN KURULU’NA TAŞ, AKBAŞ VE KORKMAZ SEÇİLDİ

Toplantı saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Kurulda yer almak için iki liste yarıştı. İlk listede Nihat Taş, Hüseyin Korkmaz ve Faruk Akbaş; ikinci listede Ahmet Turhan Yetim, Ferhat Karadağ ile Nihat Çiçek yer aldı.

Birinci liste oy çokluğu ile kabul edildi ve Divan Heyetinde Nihat Taş, Hüseyin Korkmaz ve Faruk Akbaş yer aldı. Divan Kurulu’nun oluşturulmasından sonra ise protokol konuşmalarına geçildi.

“BU ŞEHİR BİZDEN İYİ, ŞU ŞEHİR BİZDEN DAHA İYİ DEMEKLE ŞANLIURFA GELİŞMEZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa ilke başka şehirlerin kıyaslanmasına tepki gösterdi. Beyazgül, “Bu şehir bizden iyi, şu şehir bizden daha iyi demekle Şanlıurfa gelişmez. Başka bir şehirde bulamadığımız çok güzel şeyler biz de var. Zengin bir şehrimiz var. Gelenlere en çok neyi beğendiklerini sordum, dediler ki, ‘Biz en çok Urfa’nın insanını sevdik. Biz her kurumumuzun iş birliği içerisinde çalışmasını istiyoruz. Dünyada ne varsa en iyisini biz alacağız. Birlikte gayret ederek Urfa’yı geliştireceğiz, buna mecburuz. Seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

GERGİNLİK SON BULMADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Vali Yardımcısı Selami Işık’ın konuşmalarının ardından söz hakkı iki başkan adayı olan Adil Saraç ve Mehmet Akbaş’a verildi. İki başkan adayının konuşmasından sonra salonda bazı isimler konuşmak yapmak için Divan Kurulu’ndan izin istedi. Ancak Divan Kurulu konuşmalara iznin dilek ve temenni kısmında verileceğini söyledi. Yaşanan bu olaydan sonra ise kısa sürede gerginlik yaşandı. Tartışmanın büyümesi ile araya Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül girdi ve Beyazgül üyelere hitaben bir konuşma yaptı. Beyazügl'ün konuşması sonrası dilek temenni konuşmaları seçim sonrasına ertelendi ve seçim için oy verme işlemi başladı ancak gerginlik son bulmadı.

GÜLEBAK’A ÇİRKİN SALDIRI

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği ve Urfanatik İmtiyaz Sahibi Tahir Gülebak’ın konuşmasında Kent Konseyi ile ilgili bazı eleştirilerde bulundu. Tahir Gülebak’ın konuşmaları sırasında Ali Ferhat Türkmen “yalan söylüyorsun” diyerek konuşmayı bölmek istedi. Gülebak ve Türkmen arasında tartışma devam ederken salon çirkin bir saldırıya sahne oldu. Ancak konuşma devam ederken henüz ismi öğrenilemeyen bir şahıs Gülebak’a yumrukla saldırdı. Salonda bulunan güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle saldırı yapan şahıs etkisiz hale getirildi. Öte yandan Gülebak ve Türkmen arasında yaşanan tartışmada CHP'liler araya girerek tartışmayı önledi.

BAŞKAN ADİL SARAÇ OLDU

Tartışmalara, kavgalara neden olan Kent Konseyi seçimini Adil Saraç kazandı. Yürütme kurulu sandığında Adil Saraç 111, Mehmet Akbaş 53 oy aldı. Başkanlık sandığında 60 oya karşı 127 oy alan Adil Saraç rakibi Mehmet Akbaş’a üstünlük kurup Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı oldu. Adil Saraç seçim sonucunda yaptığı açıklamada, “Düşmanım olsa da Şanlıurfa menfaati için onunla çalışırım. Yapılan seçim Urfa’mıza hayırlı olsun” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!