olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yücel, Şanlıurfa’yı Çaycuma’da temsil etti

Yücel, Şanlıurfa’yı Çaycuma’da temsil etti
Çaycuma belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal sanat çalıştayına Şanlıurfa’dan Sanatçı Mehmet Yücel katıldı.

Haber: Mehmet Halhalli

25 – 31 Temmuz tarihleri arasında Çaycuma belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal sanat çalıştayı büyük bir başarı ile tamamlandı.

Çalıştayın Türkiyenin önde gelen sanat galerilerinden biri olan galeri Mavist’in öncülüğünde, Çaycuma belediyesinin katkılarıyla ve İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İskenderun, Konya, Trabzon, İzmir, Tekirdağ gibi çeşitli illerden gelen birbirinden değerli 22 sanatçının katılımıyla gerçekleşti.1 hafta süren çalıştay sonucunda üretilen 44 eser Çaycuma belediyesi kültür merkezinde sergilendi. Sergi açılışında galeri mavist in kurucusu olan sevinç Lüleci ve Belediye Başkanı Bülent kantarcı tarafından bir açılış konuşması yapıldı. Konuşmada, sanatın toplumların gelişiminde önemli bir rol oynadığı vurgusu yapıldı.

Çaycuma belediyesinin davetli sanatçılarından biri olan Şanlıurfalı sanatçı Mehmet yücel çalıştayla ilgili düşüncelerini açılış sırasında belirtti. Konuşmasında, “ Çaycuma ilçesinin nadide güzel ilçelerden birisi olduğunu, Çaycuma belediyesinin ilk kez gerçekleştirdiği bu muhteşem sanat çalıştayıyla sanata ne kadar önem verdiğinin göstergesidir.” Yücel konuşmasının devamında, “Bu tür etkinliklerin yerel yönetimler tarafından desteklenmesi gerekiyor. Sergi açılışının yoğun bir katılımla gerçekleşmiş olması da Çaycuma halkının sanatı önemsediğinin göstergesidir. Bu çalıştayın mimarları olan galeri mavist ve Çaycuma Belediyesine teşekkür ederim.” diyerek konuşmasını sonlardı.

Gelirleri çocuklara bağışlanacak

Sanat çalıştayı sonucunda üretilen sanat eserlerinin Çaycuma belediyesine bağışlanacağı, belediyenin de sergiden elde edeceği geliri çocuklara bağışlayacağı belirtildi. Çalıştay ve serginin Zonguldak ve diğer illerde büyük ses getirdiği belirtildi.

Sergi sonunda katılımcı sanatçılara çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri dağıtıldı.

11 -22 Ağustos’ta Galerisi var

Urfalı Sanatçı Mehmet Yücel’in Çalıştay sonrasındaki sergisi 11-22 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Mor Sanat Galerisinde gerçekleşecektir.

Urfalı Sanatçı Mehmet Yücel’in Çalıştay sonrasındaki sergisi 11-22 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Mor Sanat Galerisinde gerçekleşecektir.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!