olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

“Yılbaşı kutlaması, savaşları örtbas etme mücadelesidir”

“Yılbaşı kutlaması, savaşları örtbas etme mücadelesidir”
Anadolu Gençlik Derneği, yılbaşı öncesi basın açıklaması yaparak, yılbaşı kutlamalarının yanlış olduğuna dikkat çekti. Dünya genelinde devam eden savaşlara vurgu yapan dernek başkanı Feyzi Çelik, emperyalist güçlerin çeşitli bahanelerle bu savaşları örtbas ettiğini söyledi.

Yılbaşı kutlamalarının emperayalist güçlerin çabası olduğunu belirten Çelik, Suriye, Libya, Doğu Türkistan, Yemen ve Filistin’de savaşların devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında müslümanların uğradığı zulümleri anlatan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Çelik, “7 milyar 600 milyon insanın yaşadığı bu gezegenimizde her 5 saniyede bir 1 çocuk açlık nedeniyle ölüyor.  Her 4 saniyede 1 bir insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Son 5 yıl içerisinde on binlerce insan Akdeniz’i aşmaya çalışırken yaşamını yitirdi. Avrupa’ya ulaşan çocuklardan on binlercesi kayıp, bir o kadarı da haz köleleri olarak kullanılıyor. Her gece 800 milyondan fazla insan aç yatıyor.  Yaklaşık 1 buçuk milyar insan sağlıklı içme suyundan mahrum ve 2 milyar insanın yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veriyor” dedi.

“YILBAŞI EĞLENCESİNA KARŞI TAVIR ALINMALI”

Devam eden bu zulümler karşısında emperyalist güçlerin duyarsız kaldığını ve gerçeği örtbas etmeye çalıştığını dile getiren Çelik, “Emperyalist güçler tüm bunlar olurken hem kendi ülkelerinde hem de sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak kitleleri duyarsızlaştırıyorlar ve hakikati örtbas ediyorlar. Dünyanın birçok yerinde insanlar savaşların ve çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi verirken, emperyalizm eğlence sektörünün renkli ışıklarıyla geniş kitlelerin gözlerini boyuyor. Kitlesel göz boyamanın enstrümanlarından biri de hazırlıkları günler öncesinden başlayan yılbaşı gecesi eğlenceleridir. Biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz.

“EĞLENCE ANLAYIŞINA KARŞIYIZ”

Yılbaşına özel dair yapılan tüm etkinliklerin gençleri olumsuz etkilediğini belirten Çelik, “Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz” diye konuştu.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!