olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yerli Bakan Şanlıurfa’ya geliyor

Yerli Bakan Şanlıurfa’ya geliyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bakan sıfatı ile bugün ilk kez Şanlıurfa’ya gelip hemşerileri ile buluşacak.

Haber: Mehmet Kaması

Geçtiğimiz günlerde yeni kabine düzenlemesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını getirilen Ahmet Eşref Fakıbaba bugün Şanlıurfa’ya gelerek tebrik ziyaretlerini bizzat memleketinde alacak.  7’den 70’e bütün Urfalının gönlünde taht kurmuş olan Bakan Fakıbaba’yı halkta dört gözle bekliyor. Şehir’de adeta düğün havasının olduğu bugünlerde Urfalı vatandaşlar Ahmet Eşref Fakıbaba’ya bakanlık sıfatının verilmesinin doğru karar olduğunu söylüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye olmadan önce 2004-2009 yılları arasında ve 2009-2013 yerel seçimlerinde Şanlıurfa’ya büyük hizmetleri olan Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba bütün Urfalıların gönlünde taht kurdu. Bugün Şanlıurfa’ya gelecek olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan Urfalıların ve Çiftçilerin de büyük beklentileri bulunuyor. Urfalının derdinde Urfalı anlar kelimesinin tam anlamı ile yerine oturacağı bir fırsatı yakalayan Fakıbaba Urfalıların ve çiftçilerin sorunları için çözümler yolları arayacak.

Hacı Bekir Sofrasında Tebrikleri kabul edecek

Bakanlık sıfatı ile ilk kez Urfa’ya gelecek olan Ahmet Eşref Fakıbaba bugün Hacı Bekir Sofrasında tebrikleri kabul edecek. Bugün Urfa’da olacak olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Hacı Bekir Sofrasında Urfalı vatandaşları ile bir araya gelerek tebrik ziyaretlerini kabul edecek. Bugün Urfalı hemşerileri ile bir araya gelerek Bakan olmanın sevincini yaşayacak olan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Urfalılar destek için gelecekler.

Urfalılar sevinç ile karşıladılar

2004-2013 yılları arasında Şanlıurfa Belediye Başkanlığını yapan Ahmet Eşref Fakıbaba bu 9 yıllık süreçte yaptığı hizmetlerle Şanlıurfalıların sevgisini ve takdirini kazandı. 2013 yılında Başbakanlık seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili adayı olan Ahmet Eşref Fakıbaba bu seçimde Milletvekili oldu.  Urfalıların sevdiği önemli siyaset yüzlerinden olan Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba geçtiğimiz günlerde yeni kabine değişikliği ile Faruk Çelik’in yerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu. Sürekli bir Urfalı bakan istiyoruz sözlerinin gerçek olduğu ve bu bakanlığa da Urfalıların çok sevdiği Ahmet Eşref Fakıbaba getirilince söz konusu vatandaşların ve çiftçilerin beklentileri de yüksek.

Urfalı Çiftçilerin beklentileri yüksek

Şanlıurfa Türkiye’nin en büyük tahıl ambarından bir tanesidir. Şanlıurfa için en önemli olan Bakanlık olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Ahmet Eşref Fakıbaba getirilince normal olarak Urfalı Çiftçilerinde beklentileri yüksek. Yıllardan beridir sorunlarla boğuşan Şanlıurfalı çiftçiler Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasını sevgi ile karşılarken kendi dertlerinden ancak bir tek Urfalı bakanın anlayacağını söyledi. Türkiye’nin pamuk, mısır ve buğday üretiminde büyük bir paya sahip olan ve Türkiye’nin en önemli ovaları olan Harran Ovası, Suruç ovalarına sahip olan Şanlıurfa tarım üzerine büyük sorunlarla boğuşuyor. Yapmış olduğu hizmetlerle Urfalıların güvenini ve sevgisini kazanmış olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bu sorunların çözülmesinde en büyük rol olacak.

Fakıbaba net konuştu

Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olduğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı’nın kendisine Fakir fukaraya gerekli desteği vereceksin” sözüne Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ise “Kurbanlık fiyatlarını rahatlatmak için kolumuzu değil, vücudumuzu, canımızı ortaya koyacağız.” Dedi. Bu sözü ile Urfalıların ve Urfa’da hayvancılık yapan kişilerin yüzünü güldüren Ahmet Eşref Fakıbaba daha Urfa’ya gelmeden bile yapacaklarının sinyallerini verdi.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!