olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yeni Rektör Taşaltın, göreve başladı

Yeni Rektör Taşaltın, göreve başladı
Harran Üniversitesine 7. rektör olarak atanan Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, resmen göreve başladı. Taşaltın, “Üniversitemiz mensupları ve öğrencilerimizin geleceğe umutla bakabileceği huzurlu bir ortamda çalışacakları yeni bir yönetim işe başlıyor” dedi.

Harran Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun istifa etmesi ile başlayan süreçte, üniversitede yapılan rektörlük seçiminde, altı adayın ismi YÖK’e gönderilerek, orada yapılan değerlendirmede üç aday Cumhurbaşkanlığı Makamına bildirilmişti.3 Nisan 2015 tarihinde Üniversite Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Harran Üniversitesine rektör olarak atandı.

 Devir teslim töreni yapıldı

Harran Üniversitesine 7. rektör olarak atanan Prof.Dr. Ramazan Taşaltın 6 Nisan 2015 tarihi itibari ile göreve başladı.Üniversite’nin Yenişehir Rektörlük Makamında yapılan karşılamada Rektör vekili Prof.Dr. Ercan Yeni, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Personel Daire Başkanı hazır bulundu.Yapılan devir teslim töreninde görevi devreden Prof.Dr. Ercan Yeni,  Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın’a başarılar dilerken, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 Her kesime eşit mesafe

Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, burada yaptığı açıklamada, “Üniversite yönetimi’nin gençlerin ve ülkenin yarınlarını belirleyen en önemli müesseselerden biri olduğunu belirterek,

“Üniversitemizin araştırma, öğrenme, öğretme, bilgiyi üretme ve yerinde kullanma, topluma ışık ve yol gösterici sorumluluklarını yerine getirmesi için özgür ve özgürlüklerden yana, toplumsal ihtiyaçları bilen, bu ihtiyaçlar doğrultusunda çözümler üreten bir idari yapıya sahip olmalıdır.Harran Üniversitesini Kadim medeniyetimizden aldığı bilgi ve birikimle bilimsel alanda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görecek bir seviyeye çıkarma hedefindeyiz.Adalet, eşitlik ve hukukun üstünlüğünü her zaman koruyup gözeten, her kesime eşit mesafeli,  tüm farklı görüş ve fikirlere açık, tarafsız, güvenilir, liyakate önem veren, akademik, idari personel ve öğrencilerimizin tüm sorunlarını dinleyecek, bu sorunlara hızlı ve kalıcı çözümler üretmek üzere yeni bir yönetim anlayışı benimsiyoruz” diye konuştu.

 Alt yapı eksiklikleri giderilecek

Rektör, Ramazan Taşaltın, şöyle konuştu: “Harran Üniversitesi’nin kurumsal kimliğinin tanıtılması, güçlendirilmesi, verdiği eğitim kalitesinin ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen bir üniversite haline getirebilmek, Şanlıurfa’ya yaşamın her alanında önderlik ve kılavuzluk edebilecek bir seviyeye getirmek için çalışacağız. Üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda tercih edilen bir üniversite haline getirmek için eğitim kalitemizin artırılması amacıyla her türlü girişim ve projeler teşvik edilecek, lisans programları ve uzaktan eğitim teşvik edilecek, öğretim elemanlarının yurt içi ve yurt dışı çalışmaları desteklenecektir.Üniversitemizin kuruluş gaye ve amacı olan öğrencilerimizin Üniversitemizden beklenti ve ihtiyaçlarını tespit ederek bu ihtiyaçların bir an önce sonuçlandırılması sağlanacaktır. Harran Üniversitesi öğrencilerinin sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi; yurt, burs ve özel sorunları ile alakalı rehberlik ofisleri kurulacaktır. Başarılı ve ekonomik yönden kısıtlı öğrenciler, hem öğrencilik hayatında hem de mezun olduktan sonra iş yaşamında desteklenecektir.  Üniversitemizin tüm birimlerinde alt yapı eksiklikleri giderilecek, akademik ve idari personelin yararlanabileceği sosyal imkânlar arttırılacaktır.Şanlıurfa’mız ve Harran Üniversitemiz için yeni bir dönem başlıyor, Üniversitemiz mensupları ve öğrencilerimizin geleceğe umutla bakabileceği huzurlu bir ortamda çalışacakları yeni bir yönetim işe başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun.”  (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!