olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yazın toz, kışın çamur kaynağı!

Yazın toz, kışın çamur kaynağı!
Süleymaniye ve Direkli Mahallesi’nin yıllardır kanayan yarası durumuna gelen briketçiler sitesi, vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.

Haber: Hasan Ray

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi ile Eyyübiye ilçesine bağlı Direkli Mahallesi arasında yer alan briketçiler sitesi, vatandaşları çileden çıkarıyor. Bir yandan gürültü kirliliğine sebep olurken diğer yandan da çevre kirliliğine sebep olan briketçiler sitesi, yıllardır iki mahalle için kanayan yara niteliği taşıyor. Yasak olmasına rağmen böyle bir tesisin mahalle içinde yer alması tepkilere neden oluyor.

Evlerinde oturamıyorlar

Etrafında bulunan evlerde ikamet eden vatandaşlar, yıllardır günün ilk ışıklarıyla birlikte briket makinelerinin çıkardığı gürültüyle uyanıyor. Akşam geç saatlere kadar devam eden briket üretiminden dolayı evlerinde oturamayan vatandaşlar, gürültü kirliliğinden korunmak adına evlerinden çıkmamayı ya da kapı ve pencerelerini açmamayı tercih ediyor. Site etrafında işyerleri bulunan esnaf da siteden kaynaklı sorunlardan nasibini alıyor.

Hemen yanı başında okul var

Kanayan yara olarak yıllardır süregelen briketçiler sitesi sorunu, mahallede eğitimin sağlıklı yürümemesine de neden oluyor. GAP İlkokulu’nun hemen yanı başında olan söz konusu site, eğitim saatinin başladığı saatten itibaren başlayarak akşam eğitim saatinin bittiği saate kadar çalışıyor. Bu çalışmadan dolayı da çıkan gürültü, öğrencilerin sağlıklı eğitim almasını engelleyecek duruma geliyor.

Bir yanında da sağlık ocağı ve anaokulu var

İnsanların sağlık sorunlarının çözümü ve takibinin yapıldığı sağlık ocağı briketçiler sitesinin neredeyse ortasında kalmış durumda. Sağlık açısından hijyenik olması gereken sağlık ocağı, briketçiler sitesinin yazın tozundan kışın ise çamurundan dolayı düzenli bir hizmet veremiyor. Sağlık kurumunun hemen yanında bulunan bir anaokulu da siteden kaynaklı sorunlardan nasibini alarak olumsuzluklar yaşıyor.

Vatandaş tepki gösteriyor

Hemen yanı başında iki taziye evi ve mesleki eğitim kuruluşunun olduğu briketçiler sitesinin sebep olduğu olumsuzluklardan rahatsızlıklarını dile getiren mahalle sakinleri, “Bunların sebep olduğu gürültü ve pislikler çekilecek gibi değil. Yıllardır buranın çilesini mahalle sakinleri olarak biz çekiyoruz. Yetkililer bu sorunu çözmediği için giderek genişliyor burası. Her seçimde söz veriyorlar. Ama değişen bir şey de olmuyor.” diye tepki gösterdiler.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!