olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yazın dondurmacı kışın ressam

Yazın dondurmacı kışın ressam
Şanlıurfalı Mustafa Kılıç, yaz aylarında bir kardeşi ve babasıyla birlikte işlettiği dükkânda dondurma satarken, kış aylarında ise ressamlık yapıyor.

8 kişilik bir ailenin çocuğu olan Mustafa Kılıç, dondurmacılıktan arta kalan zamanını boş geçirmiyor. Babası ve bir kardeşiyle birlikte Şanlıurfa’da dondurma ve baklava dükkânı işleten Mustafa Kılıç, boş vakitlerinde resim yapıyor. Yağlı boya ile yaptığı tabloları büyük beğeni toplayan Kılıç’ın Şanlıurfa ve Türkiye çapında da ödülleri bulunuyor. Yaz aylarında dondurma satışının yoğun olmasından dolayı resim çizmeye ara veren Kılıç, kış aylarının tamamında vaktini bu işe harcıyor. Doğuştan gelen resim yeteneği olan 37 yaşındaki Urfalı 2006 yılından beridir profesyonel olarak resim çiziyor. Karakalem, yağlı boya, soyut resim gibi alanlarda ustalaşan Kılıç, zaman zaman kendi tablolarının sergilendiği sergiler de açıyor. 2006’dan bu yana profesyonel olarak resim yaptığını belirten Kılıç “11 yıldır resim yapıyorum. Hem pastanecilik hem de resimle uğraşıyorum. Bir kardeşim ve babamla pastanecilik yapıyoruz. Yağlı boya tabloya merakım vardı. Yaklaşık 11 yıldır aralıksız yapıyorum. Yapmaya da devam edeceğim. Çok seviyorum resim yapmayı. İnşallah bir yerlere geleceğim. Yeteneğim doğuştan geliyor. Yetenekli olmasam bu işi yapmazdım. 2006 yılında başladım resim yapmaya” dedi.

Şimdiye Kadar 4 Tane Kişisel Sergi Açtım

Şimdiye kadar kendi tablolarının sergilendiği 4 tane sergi açtığını belirten Kılıç, Türkiye’de de dereceler yaptığını ifade etti. Daha önce birçok resim ve karma sergilere katıldığını belirten Kılıç “Şimdiye kadar 4 tane kişisel sergi açtım. Birçok resim ve karma sergilere katıldım. Şanlıurfa’da yapılan yarışmalarda her zaman derece alıyorum. Türkiye genelinde yapılan yarışmalara tablolarımı yolluyorum. Şanlıurfa’nın kurtuluşu ile ilgili bir yarışma vardı ve ben o yarışmada birincilik ödülü aldım. Şanlıurfa’nın kurtuluşunu hayal edip yaptım. Kimseden yardım alamdan yaptığım resmi jüriler çok beğendiler ve birinciliği aldım.  Bursa’da yapılan Şefik Bursalı resim yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldum” dedi.

Hedefim..

Hedefini Yurt Dışında Sergi Açmak Olduğunu söyleyen Urfalı Mustafa Kılıç “Küçüklüğümden beridir dondurmacılık yapıyorum. Hala da yapmaya devam ediyorum. Yaz aylarında gündüzleri dondurma satıyorum, geceleri geç saatlere kadar tablo yapıyorum. Boş zamanlarımda da tablo yapıyorum. Hedefim yurt dışında sergi açmak, Türkiye ve Dünya genelinde bu yağlı boya tablolarımı sergilemektir. Yağlı boya tablo, karakalem, soyut resim türlerinde çalışıyorum şu anda” şeklinde konuştu.

Sanat Hiçbir Zaman Para İle Satılmaz

“Yaz sezonlarında sadece dondurma ile uğraşıyorum. Kış ayı geçtikten sonra yağlı boya tabloları yapıyorum. Bazen derste veriyorum. İsteyen birçok kişiye yağlı boya alanında ders verdim. İnşallah vermeye devam edeceğim. Bu küçücük dükkânda ben ders veriyorum. Tanıdıklara, resmi sevenlere, yapmak isteyenlere ücretsiz olarak eğitim veriyorum. Yapmak isteyen, resmi seven ve eğitim almak isteyen olursa bu dükkânım onlara her zaman açık olacaktır. Ben tablolarımı satmak için yapmıyorum. Sanat hiçbir zaman para için yapılmaz”

 

urfaha

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!