olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yavuz:‘En büyük güç İslam’

Yavuz:‘En büyük güç İslam’
Şanlıurfa’da HÜDA-PAR şubesi bir önceki akşam düzenlemiş oldukları iftar programında basın mensupları ile bir araya geldi.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa’da TOKİ Sultan Mağarasında düzenlenen iftar programında basın mensupları ile bir araya gelen HÜDA-PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz iftar yemeğinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Düzenlenen programa Genel Sekreter Mehmet Yavuzun yanı sıra parti yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Burada konuşan Mehmet Yavuz gündeme dair konular hakkında fikir ve görüşünü ifade etti. Mehmet Yavuz, “ bizler İslam âleminin içindeki bu sorunları bitirmemiz gerek aramızda fitne çıkarmaya çalışanlara izin vermemiz gerekiyor.”  İfadelerini kullandı. Mehmet Yavuz burada Ortadoğu’da ki savaşa ve Türkiye’nin içinde olduğu bu kötü gidişata değindi burada HDP ve AK partiye yüklenen Yavuz içimizdeki bu barışı sağlamamız gerekiyor dedi.

“Fillerin zücaciye dükkânına girmesi gibi her yeri talan ediyorlar”

 

Mehmet Yavuz iki farklı sorunumuz var biri içe dönük diğeri dışa dönük diyerek birlik ve beraberlik için çağrı yaptı. Yavuz, “Furkan vasfı temiz ehemmiyetini müminlere verir. İyiyi kötüden ayırt edebilme vasfı fark etmekten gelir. Başta sorunlarımızı fark ederek onların farkına varmaktır. İslam âlemi ve Müslümanlar olarak çok kötü bir durumdayız. Belki Moğolların bağdatı istifi la edip her tarafı yakıp yıktığı zamandan bu yana 19 yy’ da bu yana İslam âleminin yakası bir araya gelmedi. O zaman bizim İslam âlemi olarak Urfa’da değil bütün dünyada benliğimizden kopmadan sorunlarımızı gidermemiz gerekiyor. İki yönlü meselelerimiz var biri içe yönelik biri dışa yönelik içe yönelik olan bizim kendi içimizdeki sorunlardır. Çünkü birileri bu itilafları çok iyi biliyor. Kavmiyetini iyi tespit etmiş. Bunlar aramızdan kin, nefret ve husumet oluşturuyor. Zamanla medya destekli algı operasyonları ve içimizdeki Uşaklı insan ruhlarından bunları çatışmaya dönüştürüyor ve tek yekûn bu coğrafya farkındalıkları bünyesinde barındırmış en büyük İslamiyet mektebi olmuş bu coğrafya kan ağlıyor. Fillerin zücaciye dükkânına girmesi gibi her yeri talan ediyorlar. Memleketin doğusunda bambaşka bir yangın memleketin batısında bambaşka bir yangın yakıp kavuracaktır. Farklı inançlara mensup veya başka ideolojik düşünen insanlara burada beraber yaşamalıyız, komşuluk ilişkimiz olacak, akrabalık ilişkimiz olacak ticari, sosyal, kültürel hata siyasi birlikteliklerimiz olacaktır. Bu farkındalıklarımız birilerinin kaşınması ile düşmanlık haline getirmeyelim. Farklı etnik yapılar arasında farklı inançlar arasında ve farklı ideolojik yapılar arasında geleceğin kaos planını yapan ve bunun üzerinden Ortadoğu’da İslam coğrafyasını dizayn eden, şekillendirmeye çalışan insanlıların oyunlarını hep beraber bozalım.” dedi.

\"\"

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!