olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

“Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" Projesi Tanıtıldı

“Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" Projesi Tanıtıldı
Şanlıurfa’da SGK'nın düzenlediği "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" projesinin açılışı yapıldı. Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, Türkiye’de özellikle bu malnütrisyon sorunu Doğu Ve Güneydoğuda daha fazla görüldüğünü belirtti.

Şanlıurfa’da Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hayata geçirdiği "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" projesine kapsamında bugün Rabia Meydanında sağlık çadırları kuruldu ve projenin açılışı yapıldı. Açılışa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız  ve Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü Katıldı.

Malnütrisyon problemini ortadan kaldırmak ve dikkat çekmek için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da 12 Nisan Pazar Günü saat 10 da büyük bir maraton ve halk yürüyüşü düzenlenecek

Burada gazetecilere açıklama yapan SGK  İl Müdürü İsmail Ünlü, Türkiye’de malnütrisyonun ( yetersiz beslenme) önlenmesi ve bu konudatoplumsa bilinç oluşturmak için hayata geçirdiğimiz “Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" Projesi kapsamında meydanda sağlık çadırları kurduklarını belirtti.

Ünlü, “ Malnütrisyonu (yetersiz beslenme) olan çocuklara yapılan sağlık harcamalarının malnütrisyonlu olmayanlara göre 2,5 kat daha fazladır. Malnütrisyonlu bireylerin hastalıklara yakalanma risklerinin daha fazla olması nedeniyle tedavilere yanıt alınması da gecikiyor. Bunun sağlık giderlerinde büyük kayıplara neden oluyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar risk grupları arasında ön plana çıkmaktadır. Malnütrisyona karşı verilecek başarılı bir mücadele sağlıklı nesiller yetişmesine neden olacak ve bu sağlık bütçesine de büyük katkılar sağlayacaktır. SGK Genel Müdürlüğü'nün hangi yaş grubundan olursa olsun toplumun yaşam kalitesini arttırmak ve malnütrisyon konusuna çözüm üretmek amacı ile "Yaşam için Kalori Sağlık için Koşu" Projesini başlattı. Kurumumuz tarafından MEDULA veri tabanı kullanılarak yürütülen çalışmalar göstermektedir ki, malnütrisyonlu çocuklara yapılan sağlık harcamaları malnütrisyonlu olmayanlara göre 2,5 kat daha fazladır. Bu aslında büyük bir rakamdır. Malnütrisyona karşı verilecek başarılı bir mücadele, hem çocuklarımızın sağlıklı olmasına ve sağlıklı nesiller yetişmesine hem de sürdürülebilir sağlık bütçesi hedefimize çok büyük katkı yapabilecektir. Ülke çapında yürütülen "Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu" projesi Nisan 2015 tarihinde malnütrisyon görülme yüzdesi yüksek olan şehirlerden biri olan Şanlıurfa'da düzenlenecek koşu etkinliğiyle son bulacak.” Dedi.

Kurulan sağlık çadırlarında Şanlıurfa halkı Malnütrisyon(yetersiz beslenme9 taramasından geçileceğini belirten Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, “ Sosyal Güvenlik Kurumunun başlattığı bu proje özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sıklıkla görülen  bu sorunu ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Şanlıurfa’nın çocuklarında da görülen bu problemi ortadan kaldırmak için bir halk yürüyüşü düzenlenecektir.” Şeklinde konuştu.

 

Açılıştan sonra Başkan güvenç, SGK İl Müdürü Ünlü ve beraberindekiler, sağlık çadırlarında taramadan geçti.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!