olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yargıdaki açığı tecrübeli avukatlar giderecek

Yargıdaki açığı tecrübeli avukatlar giderecek
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Türkiye’nin tecrübeli hâkimlere ihtiyacı çok acildir. Bu açığın avukatlar tarafından giderilmesi ise her zaman mümkündür.” dedi.

Haber: Mehmet Kaması

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Borusu yeni hizmet binası açılışına katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. FETÖ operasyonlarına değinen Metin Feyzioğlu, yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlardan dolayı Türkiye’de hukuk alanında hâkim açığının oluştuğunun söyledi. Yargıdaki kadro açığını kıdemli avukatların kıdemlerine uygun seviyeden yargı kadrolarına yerleşilmesi gerektiğini söyledi.

Böyle bir öneriyi önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı ile de görüşeceklerini söyleyen Metin Feyzioğlu, “Şu anda Adalet Bakanlığımıza izah edip önereceğimiz çözümlerden biri kıdemli avukatların kıdemlerine uygun seviyeden yargı kadrolarına yerleşmesinin düşünülmesidir.” dedi.

 ‘FETÖ temizliği kadro açığı meydana getirdi’

Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığının tartışılması gerektiğini söyleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Halkın yargıya güvenini sağlamak bu yargının 3 makamında bulunan bizlerin görevidir. Sorunları doğru tespit edip doğru çareler ürettiğimizde bu milletimizin birliğini perçinleyeceğine inanıyorum. Halı hazırda hain terör örgütünün devlet kadrolarına sızması ve bu sızma hareketlerine karşı temizlik sebebi ile önemli açıda bir kadro açığı meydana gelmiştir.” dedi.

‘Türkiye’nin tecrübeli hâkimlere ihtiyacı acildir’

Yargıdaki kadro açığını kuşkusuz zaman içerisinde gidereceklerini söyleyen Metin Feyzioğlu, “Ama tıpkı F-16’ları uçuracak pilot ihtiyacı ne kadar acilse Türkiye’nin tecrübeli hâkimlere ihtiyacı o kadar acildir. Bu açığın avukatlar tarafından giderilmesi ise her zaman mümkündür. 100 bin avukattan oluşan dev bir orduyuz. Yüz bin avukatın içinde en kıdemlilerimiz dahi bu zor zamanda hâkim kürsüsüne oturması ve açığı en etkili şekilde gidermesi mümkündür.” diye konuştu.

‘Bu çözümü Adalet Bakanlığı ile görüşeceği’

Şu anda Adalet Bakanlığımıza izah edip önereceğimiz çözümlerden biri kıdemli avukatların kıdemlerine uygun seviyeden yargı kadrolarına yerleştirilmesinin düşünülmesidir.” diyen Metin Feyzioğlu, “Aynı şekilde beş yıllık veya on yıllık meslektaşlarımızın da kısa bir eğitimden sonra yargıya hâkim ve savcı olarak iktisat edilmesi sağlanabilir. Hep aynı çözümler üretmek zorundayız, bu çözümleri kavga ederek, hakaret ederek ve sesimizi yükselterek bulamayız.” şeklinde konuştu.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!