olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yapıcıoğlu, ‘kapı kapatılırsa Urfa esnafı ve ekonomisi olumsuz etkilenir’

Yapıcıoğlu, ‘kapı kapatılırsa Urfa esnafı ve ekonomisi olumsuz etkilenir’
HÜDA PAR İlçe Kongrelerinden Eyyübiye İlçe Kongresine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Irak ile Türkiye sınır kapısının bölge ekonomisi için çok önemli olduğunu söyledi.

Haber: Mehmet Halhalli

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Kongresine katılmak üzere Şanlıurfa'da bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gündeme dair ve Şanlıurfa’ya dair önemli konulara değindi.

“Şanlıurfa ekonomisi ve esnafının da çok zarar görecek”

Irak ile Türkiye sınır kapısının bölge ekonomisi için çok önemli olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu kapının kapatılması durumunda Şanlıurfa ekonomisi ve esnafının da çok zarar göreceğini sözlerine ekledi.

Yapıcıoğlu, "Şanlıurfa nüfusu Türkiye nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 2'si, peki Şanlıurfa Türkiye'nin ihracatında toplam ne kadar pay alıyor? Yüzde birinden çok çok az. Niye biliyor musunuz? Çünkü daha önce Şanlıurfa, dışarıya ihraç ettiği malın yüzde 40'ını Suriye'ye satıyor, yüzde 60'ını ise diğer ülkelere satıyor. Suriye ne oldu? Bir kapımız vardı, kapandı değil mi? Fakat buna rağmen 2012'de dip yapan ihracat biraz yükselmeye başladı. Canlanmaya başladı. Niye, çünkü burada mal üretenler bu sefer Irak'ın Kürdistan bölgesine yöneldi. Şimdi de o kapıyı kapatacaklar. 'Bu kapıyı kapatırsak, siz içecek su, yiyecek ekmek bulamazsınız' diyorlar ya kime söylüyorlar? Sınırın öte tarafına söylüyorlar. Ben buradan söylüyorum; Siz o kapıyı kapatırsanız, buradan ekmek yiyen birkaç yüz kişi daha işinden olacak. Sanayici batacak, çünkü ürettiği malı satamayacak. Buradaki sanayici İstanbul'daki, Kocaeli'ndeki sanayiciyle rekabet edip malını götürüp Almanya'ya mı satacak? Var mı böyle bir imkânınız? Yok. Öyleyse bu hamasi nutuklardan, vazgeçin. Gerçekçi politikalara, insancıl politikalara dönün. Ne taraftan bakarsanız bakın, elinizi nereye uzatırsanız uzatın elinizde kalıyor. Zaten kendileri de söylediler. Biz kalkınmayı biraz becerdik ama inşallah bir gün adalete de sıra gelir. Kalkınmada da geriye gidiyorlar haberiniz olsun. 2023 hedefleri vardı.  2023'te kişi başına milli gelir 20 bin dolara çıkacaktı, ne oldu. Şimdi milli gelir ne kadar? Sonra kendileri de revize ediyorlar 13 bin dolara. Kalkınma geriye gidiyor şu anda. Özellikle bu bölgemizde." şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!