olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yanmaz, ‘Şanlıurfa en mutsuz üçüncü il’

Yanmaz, ‘Şanlıurfa en mutsuz üçüncü il’
Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz basın açıklamasında Şanlıurfa’nın en mutsuz iller arasında olduğunu, eski valinin iktidarın il başkanı gibi çalıştığını ve belediyelerin gelir-gider tablosunu halka açık bir şekilde olması gerektiğini söyledi.

Haber: Mehmet Halhalli

Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz il başkanlığında yaptığı açıklamada “Şanlıurfa’da garip, fakir fukaranın hakkını gasp ediyorlar. Ulusal gündemine düşmeden Urfa'nın sorunları halledilebilir. Belgeleri ve bilgileriyle birlikte deşifre edildi. Ben bu deşifre olaylarından, Urfa'nın bu şekilde gündeme gelmesinden memnun değilim. Şanlıurfa olumsuzluklarla, çirkinlikle, yolsuzluklarla gündeme geliyor. Urfa'nın adı da kirleniyor. Bu duruma kimsenin hakkı yok. Ben iktidarım istediğimi yaparım, istediğim gibi at koşuştururum gibi hiç kimsenin hakkı yok. Bu olayların hep takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum ve hukuki yollara da başvuracağımızı ifade etmek istiyorum."

 

“Belediyeler Gelir – Gider Tablosunu Açıklamalı”

Yanmaz açıklamasının devamında Rabia Meydanı ihalesine değinerek, "Rabia Meydanı ihalesi gündeme geldi bu hafta. Nedir, ne değildir? Kamuoyu açılıp, tartışılması gerekiyor. Artık belediyelerin gelir- gider tablolarını açıklamaları gerekiyor, Urfa kamuoyuna açıklanması gerekiyor. Şeffaflaştırılması gerekiyor, bizim onlara güvenimiz kalmadı. Hepimiz birbirimizin kardeşiyiz; ama fakir fukaranın hakkı bizim kardeşliğimizden daha önemli.”

 

“Şanlıurfa En Mutsuz İller Arasında”

Başkan Yanmaz açıklamasının devamında TUİK verilerine dayanarak en mutsuz iller arasında Şanlıurfa’nın üçüncü sırada olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu, “Şanlıurfa, en mutsuz illerin başında geliyor, 3. sırada yer alıyor. Türkiye 9. büyük şehri ise yatırım yapılmışsa Urfa göç veriyorsa bu suç idare edenlerindir. Urfa, Suriye ve Irakla savaşlar olmadan büyük ihracat ve ithalatlar gerçekleştiriyordu. Şanlıurfa, kadim bir şehirdir. Dünya için Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra Şanlıurfa geliyor. 2014 yılında Şanlıurfa'ya yerli ve yabancı turist gelmiş durumda bulunuyor. 2016 yılında bu rakam en düşük seviyelerde seyir etti. Şanlıurfa'dan on binlerce kişi mevsimlik tarım işçisi olarak gurbet ellere gitmek zorunda kalıyor. Şanlıurfa, Türkiye'nin 9. büyük şehri. 35 milyar dolarlık proje hayata geçirildi. Mutsuz, doğurganlık hızı en fazla, öğrenci sayısı fazla, başarı seviyesi az. Dışarıya tarım işçisi Şanlıurfa gönderiyor."

 

“İl Valimiz Geçmişte İktidarın İl Başkanı Gibi Çalıştı”

"Geçmişte il valimiz iktidar partisinin başkanı gibi çalıştı, referandumun bitmesinin ardından soluğu Ankara'da merkez valisi olarak aldı." diyen Yanmaz, şunları kaydetti: “Devlet büyüklerimize, yöneticilerimize, bürokratlarımıza sesleniyorum; Onlara saygımız ve sevgimiz sonsuz. Geçmişte bir partiden aday olmuş olabilirler. Kendilerini hükümetin memurları değildirler, bir siyasi bir partinin memurları değildir. Kendileri bu devletin memurlarıdır.” Şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!