olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Yanmaz, Gaz lambası ile basın açıklaması yaptı

Yanmaz, Gaz lambası ile basın açıklaması yaptı
Elektrik kesintilerine değinen Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, Şanlıurfa’daki elektrik kesintilerinin 1970’li yıllara dönüştüğünü belirtti.

 Haber: Mehmet Kaması

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı Urfa genelinde son zamanlarda artan elektrik kesintilerine tepki göstermek için İl Binasında basın açıklaması yaptı.  Basın açıklamasına eski dönemlerde kullanılan gaz lambası ve ampul ile gelen Başkan İzzettin Yanmaz ve yöneticiler DEDAŞ’a olan tepkilerini görsel halle dile getirmek istediler. Elektrik kesintilerinin artık çekilecek bir hal olmadığını belirten Başkan Niyazi Yanmaz, sorunu mevcut hükümetin Şanlıurfa’daki siyasilerine bağladı. Siyasilerin bu soruna çözüm bulmadığını ve vatandaşı DEDAŞ’ın elinde bıraktığını ifade eden Yanmaz, “Etek söylemi için Ankara’ya gidenler elektrik için kılını kıpırdatmadı” dedi. Urfa genelinde bulunan ana trafoların yetersiz kaldığını ve bundan dolayı sürekli elektriğin kesildiğini belirten Yanmaz, “Elektrik gittiğinde vatandaş evinde nasıl yemek yapsın, esnaf nasıl ekmek kazansın, asansördeki nasıl çıksın ve daha da ötesi hasta olup hayatı elektriğe bağlı hastalar nasıl yaşasın nasıl iyileşsin.” Diye konuştu.

‘DEDAŞ tamamen kar ve menfaat açısından çalışıyor’

“Teknoloji o kadar çok gelişti ki elektriği sadece aydınlatma diye düşünmek saflık olur.” diyen Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Niyazi Yanmaz, “Hayatımızın her anında yediden yetmişe adeta elektriğe endekslenmişiz. Özelleştirme furyasından TEDAŞ da nasibini alarak bir özel sektöre ihale edildi ve DEDAŞ oldu. Ancak devlet, denetleme mekanizmasını çalıştırmaz, halkını özel sektörün insafına terk eder, anlaşma protokolüne uymazsa, halk böyle perişan olur. Özel sektör böyle temel ve hayati bir konuda tamamen kar ve menfaat açısından davranırsa ve yetkililer buna seyirci kalırsa, suspus olursa işte bugün olduğu gibi Türkiye’nin büyük şehri, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan GAP projesinin gerçekleştirdiği belde halkı 50 derece sıcakta kavrulur.” dedi.

‘Trafo merkezleri yetersiz kalıyor’

“Şanlıurfa şehri şebekelerinin trafo merkezi 1970’te Direkli Mahallesi’ndeki büyük trafo merkezidir. Atatürk Barajı’nın yapılmasından sonra Sırrı’ndaki trafo merkezi yapılmıştır.” İfadelerini kullanan Niyazi Yanmaz, “Et-Balık Kurumu yanında ve seki OSM’nin yanında yapılanlar trafo merkezleri değil, tevzi merkezleridir. Yani bugüne kadar köklü çözümler getirilmemiştir. Harran Üniversitesi Sırrı’ndaki trafo merkezinden besleniyor. Karaköprü yerleşimini her geçen gün arttığı ve yoğun yaşamın olduğu bir ilçemiz ne yazık ki çimento fabrikasının yanındaki trafodan besleniyor ve çok yetersiz kalıyor. Şanlıurfa’nın dört tarafında tez elden yeni büyük trafo merkezleri yapılmalı. Günümüzde sistem 15 kilowattla besleniyor. Oysa Urfa’nın eski mahallelerinde Haşimiye gibi 15 kilowattla beslenmektedir. Böyle bir olay Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur ve tedavülden kalkmıştır.” diye konuştu. 

‘BU İŞİ SİZ KANGRENE DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ!

DEDAŞ’ı işten anlamayan personel aldığına dikkat çeken Başkan Yanmaz, “DEDAŞ, liyakatli işçiler yerine asgari ücretle çalıştırılacak elektriğin E’sinden anlamayan personel alıyor. Böyle bir işletmede çalışacak elemanın EKAD belgesinin olması gerekir. Ancak duyumlarımıza göre işsiz gençlerimiz canı pahasına da olsa bu tehlikeli işlere parayı bastırarak EKAD belgesini alıyor ve çalışıyor. EKAD belgesi olduğunda herhangi bir kazada işveren hiçbir mesuliyet kabul etmiyor ve mesuliyet kabul etmiyor, tazminat ödemiyor. Adeta modern kölelik yapıyor. Ben buradan hükümet ve hükümetin partisinin yerel yöneticilerine ve milletvekillerine sesleniyorum. Bu işi siz kangrene dönüştürdünüz. Susarak ve duymazlıktan gelerek daha da kördüğüm ve içinden çıkılmaz hale getirmeyiniz. Bu şehrin mağduriyetini, çilesini ve öfkesini bir an evvel dindiriniz.” şeklinde konuştu.

‘Vatandaşlar DEDAŞ çalışanlarını hırpalamasınlar’

 

“Elektrik kesintisinden aydınlanmanın, serinlemenin dışında, kuyu sulaması yapan çiftçi, esnaf, atölye, sanayici, ev hanımı, hastane, eczane ve asansörde kalıp korkan ve psikolojisi bozulan çocuk ve kadınlar etkilenmektedir. Besicilik yapan esnaf, hayvanlarına elektrik kesintisinden dolayı su verememektedir. Tankerlerle su taşımak mecburiyetinde kalmaktadırlar.”cümlelerini sarf eden Yanmaz, “Özellikle elektrikle çalışan aletler kullanan hastalar ve daha satamadığımız birçok olay… Hemşerilerimden ricam DEDAŞ’ta çalışan personele hakaret ederek hırpalamasınlar. Çünkü esas sorumlu hükümet, DEDAŞ’ın sahipleri ve yönetimidir.” Şeklinde konuştu.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!