olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Voleybolda yeni jenerasyon

Voleybolda yeni jenerasyon
* A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörlük görevine getirilen Nedim Özbey, "Bu yeni ekip ve jenerasyonla iyi izler bırakabilecek bir takım kurmak için çalışmamız lazım." dedi.

A Erkek Milli Takımımız, 2018 yılındaki ilk ciddi sınavını eski adıyla Avrupa Ligi olarak bilinen ve bu yıl ilk kez yenilenen formatıyla düzenlenecek CEV Altın Avrupa Ligi’nde verecek.

B Grubu'nda Ukrayna, Hollanda ve Slovenya ile mücadele edecek olan Millilerimiz, toplam 6 ayaktan oluşan CEV Altın Avrupa Ligi'nin ilk haftasında, 20 Mayıs 2018 tarihinde Şanlıurfa'da 11 Nisan Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı karşılaşmada Ukrayna'yı konuk edecek. Müsabaka, saat 15.30'dan itibaren Çay TV'den canlı olarak yayınlanacak.

  A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörlük görevine getirilen Nedim Özbey, Şanlıurfa'da oynanacak Avrupa Ligi Altın Kategori grup etabı ilk maçı öncesinde genç, ümit vaat eden, uzun boylu, hırslı ve mücadele eden bir takım olmak için çalışacaklarını söyledi.

Genç isimlerden kurulu milli takımın 1 Mayıs'ta kampa girdiğine değinen Özbey, “Kamptan önce iyi bir lig geçti. Bu nedenle ve biraz da sağlık açısından dinlenmeleri için izin verildi. Şimdi çalışmalar iyi gidiyor” diye konuştu.

“Lige efeler ismini ben verdim” diyen Özbey, şöyle devam etti;

“Efelerle milli takımda çok iyi işler başaracağız. Bu yeni efelerle daha büyük hedefler yakalamak istiyoruz. Avrupa mücadelesinde grubumuzda Ukrayna, Slovenya, Hollanda gibi güçlü takımlar var. Buradan 1 takım direkt çıkacak. Ayrıca gruplardan da en iyi ikinciler gelecek. Ben iddialı bir adamım onun için buradayım. Biz hedefe varacağız.”

 

Çok mutluyum

Türkiye'deki tüm kulüp ve antrenörlere teşekkür eden Özbey, “Burada antrenör olduğum için çok büyük memnuniyet duydular. Buraya layık görüldüğüm için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Milli takımda yer alan sporcuların eskiden sıkıldığını ve gelmemek için bahaneler ürettiklerini ifade eden Özbey, “Bundan önceki milli takımlarda çocuklar sıkıldıkları için bahaneler uyduruyorlardı, hastayım, annem hasta, babam hasta gibi. Şimdi bu takımdan gönderecek adam bulamıyoruz herkes kalmak için inanılmaz mücadele veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kadın voleybolu en önemli branş

Nedim Özbey, sporcuların hepsinin bayrağın önemini bildiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:“Bu çok sevindirici. Budan sonra teknik olarak aşama kaydedip voleybol oyunumuzu yukarıya taşımalıyız. Ben ilk efeleri kurduğumda İzmir'deki Üniversite Oyunları'nda 2005'te şampiyon oldum. 2007'de bir daha dünya şampiyonu olduk. Ama şu an kabul etmemiz gerek bir şey var, kadın voleybolu Türkiye'deki en önemli branş. Futbol basketbol dahil.”

Erkek voleybolunda da kadınlar seviyesine gelinmesi gerektiğine vurgu yapan Özbey, “Yeni ve genç bir takımımız var. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. Çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. (AA)

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!