olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Vekil Aydınlık’ın Birecik ve Halfeti tepkisi sert oldu

Vekil Aydınlık’ın Birecik ve Halfeti tepkisi sert oldu
CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Birecik ve Halfeti ilçelerinin Gaziantep’e bağlanma talebine sert bir dille karşılık verdi.

Haber: İbrahim Halil Kahraman

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Birecik ve Halfeti ilçeleri ziyaret etmesinin ardından Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektup ile Birecik ve Halfeti ilçelerini Gaziantep’e bağlanmasını talep etti. Bu şok talep karşısından Şanlıurfa’da ciddi tepkilere neden oldu. Bu tepkiler arasında en sert olan ise CHP milletvekili Aziz Aydınlık’tan geldi.

Vekil Aydınlık, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesaj ile tepkisini dile getirdi.

“Sayın başkan URFA kurtuluş mücadelesinde bu şehrin yiğitleri Urfa’yı düşman işgalinden kurtardıktan sonra çevre illerimizin kurtuluşu için seferber olmuş Gaziantep dâhil olmak üzere birçok ilde Şanlıurfalı yiğitlerin izleri bulunmaktadır biz Urfalıların sabrını ölçmeye kalkmayın, bizim mücadelesini verdiğimiz ilçelerimizi sen ve senin gibilerin istekleriyle başka bir ile bağlanmasını hayal bile edemezsiniz.

Soruyorum?

1- Gaziantep belediye başkanı FATMA Şahin’in Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine ziyareti sonrası Cumhurbaşkanını yollanan bu yazının altında daha önceden planlanmış bir durum söz konusu mu?

2- Bu güne kadar Şanlıurfa’ya bağlı olan bir ilçede söz konusu bile olamayacak bu durumu hangi yetkiyle Birecik ve Halfeti vatandaşlarımızın izni ve icazeti alınmadan tekel biri olarak talep edebiliyorsunuz?

3- Türkiye’nin Fıstık bahçelerinin çoğunluğu BİRECİK ve HALFETİ İlçelerimizdeki etkili olmasının birileri tarafından arzu ediliyor olması mı bu isteğin altında yatan neden?

4-Sadettin Bilgin beyin yatırımını zaten Başkan olduğu ilçeye yapmadığını aşikâr olarak yazısında belirtmiştir o halde şuan bulunduğu koltuğu Hale’n neden işkâl etmektedir?

5- İlçelerimizi rant tüccarlarına bırakmayacağımızı bildirir bu konunun sonuna kadar takipçi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın bu memleket artık sahipsiz değil?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinin bu konuyla ilgili derhal açıklama yapmalarını bekliyorum”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!