olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Vali Tuna veda yemeğinde Urfalılarla bir araya geldi (VİDEO)

Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna önceki gece veda yemeğinde Şanlıurfalılarla son kez bir araya geldi.

Haber: Mehmet Kaması

Valilik Kararnamesi ile Merkeze çekilen Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna önceki gece özel bir otelde düzenlediği veda yemeği ile Şanlıurfalılarla son kez bir araya geldi. Yemeğin ardından konuşan Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna duygu dolu anlar yaşadı. “Biz Urfa’yı çok sevdik” diyen Vali Tuna, “Peygamberlerin evliyaların ayak bastığı, yere Vali olarak gelmek bizim için çok güzel bir duyguydu” dedi. Organize edilen veda yemeğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa Garnizon Komutanı, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin, MHP ve CHP Şanlıurfa İl Başkanları, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İlçe Belediye Başkanları, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın yanı sıra Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmalarında sık sık 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne deyinen Vali Tuna, 15 Temmuz’da Şanlıurfalıların göstermiş olduğu dik duruşun kendilerini oldukça etkilediğini dile getirdi.

“Biz Urfa’yı çok sevdik” 

“Az önce eşim hanımefendi ile konuşurken, şunu dedi, “Biz Urfa’yı çok sevdik”  herhalde Urfa’da bizi çok sevmiştir” diyen Şanlıurfa Valisi Gögür Azim Tuna, “Her işte bir hayır olduğuna inanan bir gönül medeniyeti var sayıyoruz. Şanlıurfa’mız kalbi ile yüreği ile konuşan bir şehir. Bu şehrin kalbine bir sevgi ve selamet olan değerler yüklenmiştir. Burada rüyasına sadakat gösteren Hazreti İbrahim misali bir sadakatin Hazreti Eyüp’ün misali sabrı ensar gibi kardeşliğin ve paylaşmanın en has ve en güzel örneklerine şahit olduk. Siz Şanlıurfa’nın saygı değer misafirler, hemşerilerime en kalbi duygudan selamlıyorum. Peygamberlerin evliyaların ayak bastığı, yere Vali olarak gelmek bizim için çok güzel bir duyguydu. Çok şükür buradan ayrılırken de güzel duygularla ayrılıyoruz.” dedi.

‘Urfalılarla bir aile gibi olduk’

“Valiliğimiz, tüm kurumlarımız, yerel kuruluşlar, yerel yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız, halkımız ile birlikte Şanlıurfa’da bir aile olduk” ifadelerini kullanan Vali Tuna, “Çok şükür ki kader bize burada da ensar olabilmeyi sunmuştur. Suriyeli Misafir kardeşlerimiz içinde bizde Allah’ın razı olduğu ensar kullardan olabilmek için gereken katkıyı sizlerle birlikte verdik. Ama tabii ki 5-6 yıldır bu misyonu sürdüren Şanlıurfa’nın hiç kimse olamaz. O yüzden ne kadar eksikleri, kusurları eleştirebilecek kadar olsa da bu şehrin insanları sadece yaptıkları işlerle de aslında farklı yaşayandır.” diye konuştu.

‘Nemrutların yaptığı ihanet ateşi ile karşı karşıya geldi’

Şanlıurfa’da 25 Haziran 2016’da göreve başladığının altını çizen Vali Azim Tuna “Ve yaklaşık bir yıl sonra Nemrutların yaptığı ihanet ateşi ile karşı karşıya geldik. Çok şükür ki milletimizde el ele vermiş, Şanlıurfalı hemşerilerimizle el ele gönül gönülle bu ihanet ateşini birlikte sündürdük. 15 Temmuz sürecinde adı ile şanı ile Şanlıurfa’mız devletine olan bağlığının vatanına olan sevgisini milli mücadele de olduğu gibi Şanlı bir duruş göstermiştir. Bu süreçte Şanlıurfalı hemşerilerimizi teveccühünü ve dayanışmasını bizleri oldukça etkilemiştir. Şanlıurfa Valiliği olarak geçtiğimiz süre zarfında şehir ekonomisine fayda olabilecek, şehrin kalkınmasını sağlayacak her türlü projeyi desteklemeye çalıştık. Her fikre saygı gösterdik.” İfadelerini kullandı.  

‘Tüm mazlum halkın sesi olan bir Türkiye var’

“Devlet kurumlarına, büyüyen ekonomisine ve özgüveni yüksek bir Türkiye vardır.  Sadece kendi vatandaşının değil tüm mazlum halkın sesi olan bir Türkiye var.” sözlerini ekleyen Vali Tuna, “Bu bağlamda hepimiz aynı yolun yolcularıyız. Birlikte Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere, Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye başkanlarımız ile 2016 yılının son baharında 5500 öğrencimizi Çanakkale’ye gönderdik. Bu kültür gezilerini ondan sonra gelenek haline getirdik, nitekim İlkbahar aylarında da yine Büyükşehir Belediyemiz bu işi devam ettirme yine gençlerimizi Çanakkale’ye götürme adına destek olacaklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.   

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!