olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Vali Tuna: 3 bin 963 kişi hakkında işlem yapıldı

Vali Tuna: 3 bin 963 kişi hakkında işlem yapıldı
Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna Polisevinde basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Tuna, 2016 yılını değerlendirirken FETÖ terör örgütü ile ilişkisi bulunduğu belirtilen 3 bin 963 kişi hakkında idari işlemin yapıldığını söyledi.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, geldiği günden bu yana Şanlıurfa’da yapılan ve yapılacak olan çalışmalar, hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. Yapılan toplantıya Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, gazete İmtiyaz sahipleri, köşe yazarları ve kent genelinde yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Toplantıda Şanlıurfa’daki sorunları değerlendiren Vali Tuna, Şanlıurfa’daki eğitim sorunundan Suriyeli mültecilerin sıkıntılarına kadar birçok konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Şanlıurfa’da terör suçlamasından açığa alınanlar hakkında da bilgi veren Vali Tuna, Şanlıurfa genelinde toplam görevden ihraç edilen personel sayısının bin 791 kişi olduğunu vurgulayarak Görevden uzaklaştırılan personel sayısının bin 120’dir; göreve iade edilenlerin sayısının bin 52; 661 Kamu Personelinin tutuklu bulunduğu; Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan personel sayısının 388; olduğunu, Ayrıca OHAL kapsamında Şanlıurfa’da 49 dernek, 10 sağlık kuruluşu, 17 okul, 12 yurt-pansiyon ve 3 gazetenin de kapatıldığının bilgisini aktardı.  

Alo Muhacir hattı kuruldu

Suriyeli muhacirler için her ay yerli ve yabancı STK temsilcileri ile toplantılar yaparak, mültecilerin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını belirten Vali Tuna, Bununla birlikte Şanlıurfa genelinde Birleşmiş Milletler bünyesinde uluslararası yardım kuruluşları ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve onlar için Alo Muhacir Hattını oluşturduklarını, bununla birlikte büyük sorun yaşayan muhacirlerin Alo Muhacir Hattı ile sorunun giderileceğini belirtti.

Tarım arazileri korunacak

Türkiye’nin önemli tarım arazilerine sahip olan Şanlıurfa’da tarım ve sanayi alanında da çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Tuna, bunlar için Tarım Koruma Kurulunu oluşturduklarını ve Şanlıurfa’nın verimli tarım arazilerinin imara açılmasının önüne geçileceğini vurguladı.

Vali Tuna, “Şanlıurfa ovalarının korunması için Toprak Koruma Kurulunu oluşturduk, Şanlıurfa’nın verimli ovalarının imara açılmasını engelleyeceğiz.” dedi.

Sınır hattı güvenliği çalışmaları devam ediyor

Yapılan toplantıda Suriye-Türkiye sınır hattındaki güvenliğe de değinen Vali Göngür Azim Tuna, buralarda bulunan ilçelerin korunması için ve sınır hattını daha güvenli hale getirilmesi adına duvar örme çalışmaların devam ettiğini de söyledi. Vali Tuna, “Suriye sınırında bulunan Suruç, Akçakale ve Ceylanpınar ilçe sınırında güvenlik amaçlı duvarlar yapıldı.” diye konuştu.

‘15 Temmuz’da büyük kahramanlık gösterdiler’

Öte yandan ülkemizin büyük bir bakire olarak atlattığı 15 Temmuz darbe süreci hakkında konuşan Vali Göngür Azim Tuna, Şanlıurfalıların 15 Temmuz gecesinde büyük bir kahramanlık gösterdiğini, vatanını ve milletini ne kadar çok sevdiğini ise o gecede verdiği dört kahraman şehidi ile bir kez daha kanıtlamış olduğunu belirtti.

‘Girişimcilere yönelik projeler hayata geçirilecek’

“Şanlıurfa önemli tarihi, kültürel topluluğu ile birlikte birçok şey üzerinde bir cazibe merkezi olarak marka şehir özelliğini taşımaktadır.” diyen Vali Tuna, “Bizler bu tarihi misyonu geleceğe taşıyacağız. Şanlıurfa, ülkemizin en fazla güneş alan ili olarak güneş enerjisi yolunda merkez olma yolunda ilerlemektedir. Teşvik sisteminde amaç güneşten maksimum düzeyde yararlanarak yatırımcılara cazip fırsatlar sunmaktır. Başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere bölgesel girişimcilere yönelik projelere önemli kaynaklar aktarılarak, birçok projeyi tamamlamış veya tamamlama aşamasına gelinmiştir.” ifadelerini kullandı.

‘Urfalı şehitlerimizin ismi sonsuza kadar yaşatılacak’

“15 Temmuz darbe girişiminin ardından Şanlıurfalılar günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tuttu.” diyen Vali Göngür Azim Tuna, “Biz de sürekli halkımızın içinde olduk. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Şanlıurfa’da FETÖ ve KCK-PKK yapılanması ile ciddi mücadeleye başlandı. 15 Temmuz  gecesi şehit olan  Şanlıurfalı 4 kahramanımız Ümit Yolcu, M.Şefik Şefkatlioğlu, Mustafa Direkli, İbrahim Halil Yıldırım’ın  isimleri cami, okul ve parklara verildi. O isimler sonsuza kadar yaşatılacaktır.” şeklinde konuştu.

‘Besi OSB ve Gıda OSB için çalışmalar devam ediyor’

“Şanlıurfalı gençler ecdadın izinde projesi ile 5 bin öğrencimiz ile Çanakkale ve İstanbul’a geziler yapıldı.” diyen Vali Tuna, “Proje devam edecektir. Şanlıurfa Besi OSB ve Gıda OSB için çalışmalar devam ediyor. Mülteciler için çağrı merkezini hayata geçirdik. Dergah ve Balıklıgöl Platosu için önemli adımlar atıldı. Şanlıurfa’da bir ilke imza atarak, 24-25 Aralık tarihleri arasında 3.Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’ni gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Toplantı gazetecilerin sorduğu sorularla son buldu. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!