olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Vali Küçük “Acısı çekilmemiş fikrin değeri yoktur”

Vali Küçük “Acısı çekilmemiş fikrin değeri yoktur”
Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan İstiklal Marşımızın Kabulünün 94. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programına katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve mücadelelerini anlattı.

Salona gelenlere İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Belgeseli sunumunun ardındansa; şiirlerin okunması, Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Kurtuluş Savaşı ile ilgili Oratoryo ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili Tiyatro gösterisi salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Program, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere hediyelerinin verilmesiyle devam etti. Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Abdülkadir Göncü Lisesi öğrencisi Fatma Polat, ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Esra Akdemir ve İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Yunus Emre İMKB İlkokulu öğrencisi Tarık Çelik’e ödüllerini Vali İzzettin Küçük takdim etti.

Hediyeleri takdimin ardından bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; “ Mehmet Akif Ersoy, milletin en ihtiyaç duyduğu zamanda en değerli şeyi yaptı. Millete ruh yükledi, nefes yükledi. Azim ve iman tazeletti. Öyle bir nefes yükledi ki ondan sonra her gün yüzbinlerce insan İstiklal Marşını söyleyerek onu tekrar tekrar hatırladı. Hem şahsi hayatı hem yaşadığı dönem acıyla buhranla ve yıkımla geçmiş. Söylediği ne varsa onun hesabını vermiş, çilesini çekmiş, acısını yaşamış. Acısı çekilmemiş fikrin değeri yoktur. O yüzden Akif’in sözleri hep semada yankılanır. Onu bir kes daha minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Düzenlenen yarışmalarda ikinci olanlara ödüllerini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin güvenç ise Mehmet Akif Ersoy’a rahmet dileyerek: “İstiklal Marşı kadar önemli gördüğüm son duası olan Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın dileğine inanarak dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşamayı diliyorum” dedi. Yarışmalarda üçüncü olanlara Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş’un hediyeleri takdiminin ardından program sona erdi.

 

Programa Vali İzzettin Küçük’le birlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler, veliler, ve vatandaşlar katıldı. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!