olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Uyuştururu’nun önüne geçilemiyor

Uyuştururu’nun önüne geçilemiyor
Bağlarbaşı Mahallesi sakinleri,en büyük sorunlarının uyuşturucu olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Çocukların ve gençlerinde bulaştığı bu kötü maddenin önüne geçemiyoruz. Allah rızası için buna acilen el konulması lazım.\"

 Abdulkadir Şanlı/Şanlıurfa OLAY

 Gazeteniz OLAY, her hafta bir mahallenin sorunlarının dinlemeye devam ediyor.Bu haftaki durağımızda, Merkez Haliliye ilçesinin Bağlarbaşı mahallesi oldu.OLAY’a konuşan mahalle sakinleri, en büyük sorunlarının uyuşturucu olduğunu söylüyor. Emniyetin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini aktaran mahalleliler, “Uyuşturucu camilere kadar bulaşmış. Namaz saatleri dışında kimseler yokken camide uyuşturucu kullanıyorlar” diyor.

 BUNA ACİLEN EL KONULMASI LAZIM

Mahalle esnafı Hasan Toprak; Mahallemiz kontrolden çıkmış durumda. Mahallenin en büyük sıkıntısı uyuşturucudur güvenlik güçlerinin yardımlarını bekliyoruz. Mahallemizde şebekelerin oluşturduğu her köşe başında satışlarının olduğu eroininden tutun esrarına kadar el altından sokaklarda parkta uyuşturucu satışları gerçekleştiriliyor. Çocukların ve gençlerinde bulaştığı bu kötü maddenin önüne geçemiyoruz Allah rızası için buna acilen el konulması lazım. Bağlarbaşı mahallesi uyuşturucu bölgesi haline gelmiş durumda. Ayrıca elektrik direkleri çok eski korku saçıyor. Mahallenin ara sokakları çok kirli temizlik yok. Özellikle 1823 sokak hem dar hem de çukurlar var, bu sokağa balık sırtı denilen rampalar yapılması lazım. Bu sokakta araçlar çok geçiyor çünkü bu sokaktan Süleymaniye’ye geçiş var, genişletilip onarılması lazım.

 SAHİPSİZ KALMIŞ BİR MAHALLEYİZ

Mahalle esnafı Halil Ay; Kimsesiz bir mahallede her türlü sıkıntı olur diyerek başlamak istiyorum. Mahallemizde hizmet sorunu var, sahipsiz kalmış bir mahalleyiz. Uyuşturucu denilen illet mahallemize sülük gibi yapışmış durumda gençlere zehir saçıyor. Emniyet ekiplerinin oluşturacağı bir ekibin sivil olarak gelip bu zehir saçan elleri kesmesi mahallemizin bu büyük sorundan kurtarmasına vesile olsunlar. Camilere de bulaşmışlar, namaz saatleri dışında kimseler yokken camide uyuşturucu kullanıyorlar. Birde Bağlarbaşı caddesinin yol kenarına park eden araçlardan dolay yaşadığı sıkıntı bunun cabası, yolda saat başı tıkanıklık var.

 TRAFİKTEN DOLAYI HERKES MAĞDUR

Mahalle sakini Hadi Karakuş; Tek yönlü bir Bağlarbaşı caddesi istiyoruz. Mahmut Yıldız üstgeçidinin yanından doğumevi hastanesine doğru yukarıya tek şerit olsun. Parkımızın oradan karakola oradan da göbeğe doğruda çıkış olsun. Bu şekilde olursa mahalle ferahlar ve daha güzel bir yol olmuş olur. Acil durumlarda ne ambulans nede itfaiye geçemiyor trafikten dolayı herkes mağdur. Zaten Kadın Doğum Hastanesi altmış yıl önce o zamanların durumuna göre yapılmış. Şimdi hastane dolup taşıyor o zamanın nüfusu ile şimdi ki zamanın nüfusuna göre çok büyük sayısal bir fark var o yüzden yetmiyor. Şanlıurfa ilinin her kesiminden hastaları tedavi edip doğum işlemlerini gerçekleştiriyor. Doktorlar günlük yirmi hasta yerine yüz civarı hasta bakıyor bu çok sağlıklı bir durum değil. Acilen hastanenin kapasitesinin ve de binanın değiştirilip yerine büyükşehrimize yakışan dev bir hastane yapılması gerekmektedir. İl sağlık müdürlüğüne ait olan karakol ile İpekyol arasında ve caddelerin ortasında yer alan bu büyük arazinin yetkililer tarafından ele alınıp büyük projelerle bu bölgeye hizmet getirmesi lazım. Bu alanda tek katlı ve küçük kulübe gibi yapılan yerler ile baştan çıkmış durumda, buraların mühendisler tarafından incelenip iyi bir hastane ve çevresine çeşitli devlet binaları yapılması lazım. Umarım sesimi duyarlarda çalışmalara başlarlar. Emniyet müdürlüğününse bu bölgelerde bulunan kenar diye bilinen mahallelerde denetleme yapması ve güven timlerinin bu bölgelerde dolaşarak uyuşturucu sevkiyatlarının ve kullananların önüne geçmesi bu pisliği saçanların sonlarını getirmesi gerekir.

 KALDIRIMLARDA ESNAF TARAFINDAN İŞGAL EDİLMİŞ

Mahalle sakini Eyüp Babacan; Uyuşturucu madde satıcıları ve kullananlar gittikçe çoğalmakta emniyet nerede? Hırsızlık olayları artmakta emniyet görevlilerini göreve çağırıyorum küçük yaşta esrar ve eroin kullanan çocuklarımız ve gençlerimizin bu pislikten arındırılması gerekiyor. Bir zamanlar mahallemizde semt pazarı açılırdı güzel bir yer olmadığı için pazarcılar gitti. Mahallemize bir semt pazarı istiyoruz, haftada bir gün alışveriş yapmak için bir semt pazarı şart. Semtimizde halk otobüsleri var ama mahalleye girmek yerine Ahmet Erseven Mahallesi oradan da Devteyşti mahallesine gidiyor. Üzerinde Bağlarbaşı Mahallesi yazıyor ama mahallenin içine girmiyor. Benim gibi yaşlı olan niceleri bu durumdan rahatsız buradan geçmesini istiyoruz. Ayrıca Bağlarbaşı Caddesi kör düğüm halinde caddenin iki tarafına da park yapıldığı için trafik karman çoban haline geliyor. Acil durumlarda ne yapacağız gerekenin yapılması caddede çift değil de tek taraflı araç parkı yapılması lazım. Caddenin tamamında çift taraflı araç parkları var, ondan dolayı herkes mağdur durumda. Kaldırımlarda esnaf tarafından işgal edilmiş, satılacak ürünler kaldırımlarda sergilenmekte ne caddeden geçiliyor nede kaldırımdan.

 DENETLEME EKİPLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Esnaf Nihat Satan; Mahallenin sorunlarını say say bitmez ben mahalle sorunlarını değil de esnaflık sorunlarının bir kaçını söylemek istiyorum.  Eskiden esnaflar zanaatkâr ve işin harbi ustasıydı, bir huzur vardı bir gönül zenginliği. Şimdilerde de kin nefret ve para hırsı. Şanlıurfa’da tüm esnafların bir tatil gününün olmasını istiyorum. Örneğin her Pazar belli meslek gruplarının kapatması ve ailesi ile zaman geçirmesi huzuru ve mutluluğu yaşaması. Şimdilerde her gün çalışalım geç saatlere kadar açık kalalım diyerek daha fazla para kazanma yolundayız.  Ben berber ustasıyım, bundan sekiz yıl önceye kadar tüm berberlerin Pazar günleri kapatma zorunluluğu vardı. Meslek odaları ve derneklerinin esnaf günü diye bir proje yapması lazım, esnaf günlerinde açanların cezalandırılması ve böylece esnafın birazda olsa rahatlamasına yol açması lazım. Son zamanlarda gelenek haline gelen vergi kaçakları iş yerleri artmakta Suriyeliler esnafın işini kırmakta her köşe başında bir Suriyeli iş yeri var bunun kontrol edilmesi lazım ben vergimi veriyorum.  Denetleme ekipleri göreve davet ediyorum.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!