kadir evliyaoÄŸlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa'nın Spor Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

Urfa'nın Spor Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

2022Åžanlıurfa Genelinde Gençlik ve Spor Alanında 400'e Yakın Projenin protokol töreni Ankara'da gerçekleÅŸtirildi. Törende Åžanlıurfa gençliÄŸine yönelik her zaman pozitif tutum içerisinde olacaklarını belirten Vali Salih Ayhan, yapılacak yatırımlarla birlikte Åžanlıurfa'nın tamamen bir spor ÅŸehri olacağını söyledi. 

BAKAN KASAPOĞLU ŞANLIURFA GENÇLİĞİNE SESLENDİ
Törende tüm katılımcılara selamlar ileterek konuşmasına başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Yeni projeleri hem gençlik alanında hem spor alanında tartıştık, konuştuk ve tabi yurtlarımızın en güzel örneklerinden Şanlıurfa’da programlarımızda hem sabır programlarında hem iftar programlarında öğrenci arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bugün de bakanlığımızda hep birlikte kararını aldığımız, ortak akılla, istişare ile düşündüğümüz ve planladığımız çalışmalarımızı Şanlıurfa’mıza kazandıracağımız imzalarımızı birlikte atacağız. Şanlıurfa’mızın tüm ilçeleri, beldeleri, mahalleleri ve gençlerimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Tabi Şanlıurfa gözümüzün nuru bir şehrimiz, yüreğimizde sevdası olan bir şehrimiz. Nice alimlerin, evliyaların, şairlerin, fikir insanlarının, müteşebbislerin, devlet adamlarının, sporcuların isimlerini tarihe kazıdığı bir şehir ve bu şehri Avrupa’nın en genç nüfusu olan Türkiye’nin bir aşama sonraya hem gençlik yatırımlarına hem spor yatırımlarında yeni bir döneme kavuşturmanın hep birlikte heyecanını yeni imkanlarla buluşturmanın mutluluğunu en güzel şekilde yaşıyoruz. Bu bizler için ayrı bir onur tüm Türkiye’ye hizmet etmekte ayrı bir heyecan duyduğumuz gibi Şanlıurfa’mıza hem gençlik için hem spor için yeni eserleri kazandırmak yeni bir standarttı birlikte yükselmek ayrı bir gurur. Ben bu çerçeve de Şanlıurfa’mızı daha güçlü daha aydınlık yarınlara taşıma noktasında bizlerle birlikte bu heyecanı paylaştığınız için teşekkür ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE GENÇLİĞİ DÜNYAYA ÖRNEK BİR GENÇLİKTİR"
GençliÄŸe yönelik yatırımların çok güzel dönüşlerle gündeme gelmeye devam ettiÄŸini sözlerine ekleyen Bakan KasapoÄŸlu, "Burada bir iÅŸ birliÄŸi var burada bir kardeÅŸlik tablosu var. Ben özellikle Sayın Valime, Sayın Milletvekillerime, deÄŸerli BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanımıza, deÄŸerli Ä°lçe Belediye BaÅŸkanlarımıza, Ak Partimizin, Milliyetçi Hareket Partimizin Ä°l BaÅŸkanlarına, Cumhur ittifakımızın deÄŸerli Ä°lçe BaÅŸkanlarına ve en büyük umudumuz en büyük heyecanımız ve bugünümüz yarınımız sevgili gençlerimize canı gönülden teÅŸekkür ediyorum. 

Tabi Türkiye’nin gençliÄŸi cesaretiyle, çalışkanlığıyla, küresel meselelere mevkufiyetiyle tüm dünyaya adalet penceresinden bakan bakış açısıyla tam anlamıyla örnek bir gençliktir. Biz bu toprakların tüm evlatlarına bütün kalbimizle inanıyoruz, sonuna kadar güveniyoruz. Onların en iyi imkanlara sahip olması ve kendilerini en güçlü ÅŸekilde yetiÅŸtirmeleri için sportif anlamda güçlü olmaları için hiçbir zaman durmadan iÅŸte bugün olduÄŸu gibi el ele vererek, omuz omuza vererek çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerimizin evi, gençlerimizin yuvası, gençler ister biz yaparız, gençler nerdeyse biz oradayız. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın 20 yıl önce Ak Parti’nin temellerini atarken gençlere yönelik çalışmaları genç odaklı siyaseti hizmet felsefesini odak alması bizim esasımızdır. Bu anlamda her bir şekilde fırsat eşitliğinin sağlanması eğitimle, sosyal ve kültürel imkanlarla, sporla bu erişimin en somut şekilde ortaya konması bir devrimi ortaya koymaktadır. İşte tesisleşme devrimi tüm Türkiye’de olduğu gibi 81 vilayetin hem birinde ilçelerine, köylerine, mahallerine kadar olduğu gibi Şanlıurfa’da bunun en güzel örneklerinden biridir. Bugün o örneği daha somut daha güçlü hale birlikte getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ülkemizin doğusuyla, batısıyla, kuzeniyle, güneyiyle hiçbir ayrım gözetmeden dört bir yanını gençlik merkezleriyle, yurtlarla, genç ofislerle, kitap kahvelerle, birbirinden mükemmel stadyumlarla, yüzme havuzlarıyla, spor salonlarıyla, voleyboluyla, basketboluyla, tenisiyle, kayak tenisiyle, kış sporlarıyla mahalle bazlı tüm imkanlarla hamd olsun bugüne kadar donattık. Her bölgede, her şehirde, her mahallede hamd olsun imzamız var. Bu vizyonu sürdürme bu vizyonu daha güçlü bir şekilde üzerine koyarak layıkıyla yarınlara taşımak en büyük gayemiz. Bizim siyasetimiz eser siyaseti bizler söz veriyorsak ekip olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde o sözün arkasında sonuna kadar dururuz. Bizim için insan önceliklidir. Şeyh Edebali’nin ifadesiyle insanı yaşat ki devlet yaşasın bizim prensibimizdir. 20 yıldır halkımızla, milletimizle, milletimizden aldığımız güçle omuz omuza bu ülkeyi her alanda ihya etmenin bu ülkeyi her alanda şaha kaldırmanın mücadelesini verdik. Bu mücadeleyi vermeye de devam edeceğiz. Tabi bu mücadeleden rahatsız olanlar var. Ülkemizin yarınlara olan güçlü yürüyüşünü sekteye uğratmak, durdurmak isteyenler var. Masa başı hesaplarla, kapı arkası dalaverelerle, gizli sözleşmelerle milletimizi kandırmak isteyenler var. Bunlara hep geçmişte oldu, bugün var yarın da olacak. Çünkü meyve veren ağacın taşlanacağını he birlikte biliyoruz. Yıllardır yönettikleri belediyelerde, büyükşehirlerde tuğla dikmemiş, bir çivisi olmayan, bir yaraya merhem olmamışların problem üretmekten başka hiçbir konuya mesai harcamayanların bize hizmetten, bize eserden, siyasetten bahsetmesini zaten beklemiyoruz. Bunların yine gençlerimizi karamsarlıkla, gençlerimizi mutsuzlukla, umutsuzlukla maalesef bir takım çabalara sevk etmek çabalarını görüyoruz. Gençlerimizin de bugüne kadar olduğu gibi daha sonra da olduğu hiçbir şekilde prim vermeyeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Bakan KasapoÄŸlu sözlerini ÅŸu cümlelerle sürdürdü: "Åžanlıurfa nereden nereye diyoruz ya eser, hizmet siyasetimizde bazı rakamları sizlerle paylaÅŸmak istiyorum. 2002’de Åžanlıurfa’da 2 adet yurt vardı. Türkiye genelinde 190 bin kapasite vardı onu 750 bine çıkardık ve her geçen gün yeni kapasite ekliyoruz. Åžanlıurfa’da 2 olan yurdumuz ÅŸuan 6 ve toplam kapasiteyi yüzde 350 arttırdık. Ä°nÅŸallah bin kapasiteli yeni yurdumuzu da proje ihalesine çıktık ve onunda inÅŸallah en kısa zamanda inÅŸaatına baÅŸlayacağız. Åžanlıurfa’da 20 yıl önce sadece bir gençlik merkezi vardı, bugün 11 gençlik merkezi var, yenilerini inÅŸallah bu imzayla birlikte kazandıracağız. On binlerce kardeÅŸimiz bu gençlik merkezlerinden sosyal, eÄŸitsel, kültürel ve sportif anlamda olaÄŸanüstü çalışmalarla faydalanıyor. 

Åžanlıurfa’da tesis sayımız 2002’de 4 iken ÅŸuanda tam 80 tesisimiz var. Ä°nÅŸallah bu protokollerle bunu çok daha farklı boyuta taşıyacağız. Harran gençlik merkezi, Bozova gençlik kampı yine bu anlamda bizlerin heyecan duyduÄŸu çalışmalar. Tabi ülkemizin her tarafında olduÄŸu gibi Åžanlıurfa’da da lisanslı sporcu sayımız az önce Valimiz bahsetti sayıları bin 600’den yüz binlere yaklaÅŸtı. Spor kulübü sayısı 51’den 170’e çıktı. Elbette ÅŸehrimiz dinamik, enerjik, genç potansiyelimiz çok güçlü bunları inÅŸallah Sayın CumhurbaÅŸkanımızın öncülüğünde hep birlikte el ele vererek üreterek, çalışarak bu standartları niteliÄŸiyle, niceliÄŸiyle arttırmaya devam edeceÄŸiz. Bizler üretmekten, ihya ve inÅŸa etmekten baÅŸka bir yol bilmeyiz. BaÅŸkaları ne yaparsa yapsın gençlerimiz için bilimde, sanatta, edebiyatta, iÅŸ hayatında, sporda lider gençler için inÅŸallah bugüne kadar çalıştığımızdan daha fazlasını çalışarak gerçekleÅŸtireceÄŸiz, baÅŸaracağız. 

Tüm imkanları 85 milyonun en güçlü ÅŸekilde hizmetine, emrine sunma noktasında elimizi taşın altına sokmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceÄŸiz, tereddüt etmeyeceÄŸiz, geri adım atmayacağız. Ä°ÅŸte CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sisteminin devletimize sisteme kazandırdığı hızlı karar alma, güçlü iÅŸbirlikleri gerçekleÅŸtirme, güçlü koordinasyon, kaynakların etkin kullanımı ve fırsatların en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirilmesi politikası bugün ki bu hızlı süreci bizlere getiriyor. Bugün de aynı ruhla bu yatırımları ortak akılla, ortak beklentileri en iyi stratejik ÅŸekilde deÄŸerlendirerek kararlaÅŸtırdık. Ä°nÅŸallah bugün ki protokollerimizle ÅŸehirlerimizi, ilçelerimizi baÅŸta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaÅŸlarımız için sportif, sosyal, kültürel anlamda daha güçlü bir hale getirmiÅŸ olacağız. 

13 ilçemiz her biri bu anlamda protokollerden güçlü bir şekilde istifade edecek. Bin 500 kişilik spor salonumuz, kadın spor ve sağlık merkezimiz, çok amaçlı salonlarımız, okçuluk salonlarımız, hentbol salonumuz, 6 farklı antrenman salonumuz, 8 farklı spor salonumuz, 1 adet yeni il tipi gençlik merkezimiz, 5 adet kütüphaneli gençlik merkezimiz, 2 adet salonlu gençlik merkezimiz, 6 tip gençlik merkezimiz, 4 mahalle tipi gençlik merkezimiz, sentetik çim yüzeyli hokey sahamız ve 8 yarı olimpik yeni yüzme havuzumuz, 2 adet su sporları merkezimiz, futbol sahalarımızın modernizasyonu, 6 kitap otağımız ve 188 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahamız, 3 adet tenis kortumuz, 32 adet basketbol ve voleybol sahamız, 250 adet basketbol potamız ve bununla birlikte 19 spor tesisimizin baştan sona yenilenmesi, modernizasyonu ve milyonlarca liralık yatırım Şanlıurfa’mız için helali hoş olsun, hayırlı uğurlu olsun.

Tabi ki tesis yapmak inÅŸa etmek bu iÅŸin önemli bir yönü    ama esas yönü bu tesisleri güçlü bir ÅŸekilde yönetmek. Yedi 24 milletimizin emrine amade kılmak. Gençlik merkezleriyle, spor tesisleriyle, kültürden sanata, spordan eÄŸitime her alanda faaliyetleri dolu dolu gerçekleÅŸtirmek ve Åžanlıurfa’nın o gönlü güzel, yüreÄŸi güzel zengin gençlerini güçlü yarınlara hazırlamak temel amacımız budur. Halkımızı kadınıyla, erkeÄŸiyle, genciyle, yaÅŸlısıyla, engellisiyle spor tesislerinden en güçlü ÅŸekilde faydalandırmak istiyoruz. 
Åžanlıurfa’dan Avrupa ÅŸampiyonlarını, Dünya ÅŸampiyonlarını, olimpiyat ÅŸampiyonlarını çıkartmak temel amacımız bu ve buna inanıyoruz. Tabi bazı projelerimiz var biliyorsunuz basketbol seferberliÄŸi bunlardan bir tanesi, potalar, basketbol sahaları bunların en önemli ayağı, sokak basketboluyla inÅŸallah bunu hep birlikte el ele vererek güçlendireceÄŸiz. Dev adamları çıkaracağız, yeni yıldızları Åžanlıurfa’dan basketbolda çıkaracağız. Åžanlıurfa ziyaretlerimizi bundan sonra sıklaÅŸtırıyoruz, artık meyveleri toplama zamanı sizin bu ev sahipliÄŸi olduktan sonra biz daha sık geleceÄŸiz ve birlikte milletimizle, gençlerimizle, sporcularımızla buluÅŸacağız. Ä°nanıyorum ki yüzmedeki hedefimizi de 75 bin olarak koyduk 2022 için ama bunu inÅŸallah daha üst noktalarda en güçlü ÅŸekilde tamamlayacağız. Tabi yerel yönetimlerimiz ben bu anlamda baÅŸta BüyükÅŸehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize özellikle teÅŸekkür ediyorum. Milletvekillerimiz açıkçası güçlü siyaset, güçlü iÅŸbirliÄŸi en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. Hem Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur ittifakımızın en güçlü yönünü görüyoruz. Yine hizmet odaklı iÅŸbirliÄŸimize kardeÅŸ ruhuyla, iÅŸbirliÄŸiyle bu birlik tablosunu güçlendireceÄŸiz. DeÄŸerli milletvekillerimize teÅŸekkür ediyorum, teÅŸkilatlarımıza teÅŸekkür ediyorum ve bu anlamda tabi ki Gençlik ve Spor Bakanlığı ailemize, deÄŸerli çalışma arkadaÅŸlarıma teÅŸekkür ediyorum. Bu çıta el birliÄŸiyle yükselteceÄŸiz bir çıtadır. Hizmet etmek herkese nasip olmaz, hizmet etmek bir nasip iÅŸidir. Ä°nsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır, bizim en büyük felsefemiz budur. Bu ruhla inÅŸallah hep birlikte bir anı dahi heba etmeden, bir gencimizi dahi kaybetmeden ÅŸevkle, heyecanla, aÅŸkla bu ülke için bu coÄŸrafyanın evlatları için var olmaya birlikte çalışmaya devam edeceÄŸiz. 
Ben bu yeni eserlerimizin inÅŸallah hızlı bir ÅŸekilde baÅŸlayıp inÅŸallah hayırlı bir ÅŸekilde tamamlanmasını Rabbimden niyaz ediyorum ve sizleri bir kez daha bugün ki birliktelik ve beraberlik için ayrıca teÅŸekkür ediyorum. Çalışmalarımız, protokollerimiz bugünlerimiz ve yarınlarımız için hayırlı ve uÄŸurlu olsun." 

VALÄ° AYHAN YATIRIMLARDAN DOLAYI TEÅžEKKÃœR ETTÄ°
KonuÅŸmasında Åžanlıurfa gençliÄŸine yönelik yaklaşımından dolayı CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet KasapoÄŸlu'na teÅŸekkür eden Vali Salih Ayhan ise "Åžanlıurfa'da göreve baÅŸlayalı 15 gün oldu. Bu görevi bize veren Sayın CumhurbaÅŸkanımıza ve bakanlarımıza teÅŸekkür ediyorum. Hakikaten göreve baÅŸladığımız anda da bu tür bereketli iÅŸlerde olmak bir nasip iÅŸi ve ben ÅŸanslı olduÄŸumu özellikle ifade etmek istiyorum. Ä°nÅŸallah bu protokoller ve projeler çerçevesinde alacağımız kaynağın her bir kuruÅŸu Åžanlıurfa’mızın gençlerine, evlatlarına inÅŸallah onların hayallerine çok çok güçlü katkılar saÄŸlayacağına ben yürekten inanıyorum" dedi. 

VALİ AYHAN'DAN "AKLİ SELİM, KALBİ SELİM, ZİHNİ SELİM GENÇLER" VURGUSU
Vali Ayhan konuÅŸmasının ilerleyen cümlelerinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın 'akli selim, kalbi selim, zihni selim gençler' ifadesini kullanarak "Ä°nÅŸallah buradaki imzaları, projeleri gerek finansal anlamda gerek yer seçiminde gerekse erken bitmesi açısından olsun gayret göstereceÄŸiz ve erkenden çocuklarımızı, sporcularımızı bu hizmetlerden faydalandırmak için gayret göstereceÄŸiz. Gençlerimizin gönüllerini hem maddi hem manevi olarak güçlü bir ÅŸekilde inÅŸa edeceÄŸiz. CumhurbaÅŸkanımızın gençler üzerine çok güzel bir sözü var, 'akli selim, kalbi selim, zihni selim gençler' bunlar hepsi bir imkandır. Bunlar hepsi bir imkandır, her imkan bir imtihandır, bu imtihanların hakkını verebilmek inÅŸallah bizlere nasip olur. Bu projeler ÅŸehirde aynı zamanda ekonomik bir hareketlilikte oluÅŸturacak. Biz meseleye sadece gençlik boyutuyla baktık ama finans boyutuyla, ekonomik inÅŸaat boyutuyla, sosyal boyutuyla, siyasal boyutuyla çok güçlü kazanımlar saÄŸlayacağını söyleyebiliriz" diye konuÅŸtu. 

"BUGÃœN TARÄ°HTE ALTIN HARFLERLE YERÄ°NÄ° ALACAK"
Åžanlıurfa'da genç potansiyelin farkında olduklarını ve bugünün tarihte altın harflerle yerini alacağını belirten Vali Ayhan, "Bir milyon 100 bin gencimiz ve 75 bin lisanslı gencimiz var. Ciddi manada ulusal ve uluslararası müsabakalarda katılım oranı artan bir Urfa var. Tesis sayısı anlamında ilin büyüklüğü bakımından baktığımızda çok iç acıcı deÄŸil ama bu yatırımlar daha önce yapılan yatırımların tamamlayıcısı ve 3 katı. Dolayısıyla Åžanlıurfa tarihinde gençlik ve spor alanında belki de bugün altın harflerle tarihe not düşülür. O yüzden Sayın Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Her zaman bizlere destek oldular, dolayısıyla bu çalışmalar bize Åžanlıurfa’da güç verecek. Ben tekrar hayırlı olsun, bereketli olsun dileklerimi iletiyorum. Her kuruÅŸun evlatlarımızın hayallerini süslemesini Rabbimden niyaz ediyorum, hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.    

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDÄ°M
  • 0
    ALKIÅž
  • 0
    KOMÄ°K
  • 0
    Ä°NANILMAZ
  • 0
    ÃœZGÃœN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

BaÅŸka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-Deneme Bonusu-aresbet-aresbet-