olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfa’nın kalbine zehirli hançer

Urfa’nın kalbine zehirli hançer
Eski müzesinden kalan boş bina madde bağımlılarının yuvası haline geldi. Madde bağımlılarının sebep oluğu tehlikeli ve çirkin görüntüler tepki topluyor.

Haber: Hasan Ray

Şanlıurfa’nı n Haliliye ilçesi sınırlarında bulunan 1969 yılında hizmete giren eski Şanlıurfa Müzesi yeni yerine taşındı. Taşınan müzeden geriye ise ayakta duran beton yığınları kaldı. Madde bağımlılarının meskeni haline söz konusu müze binası etrafına adeta tehlike saçıyor. Bali poşetleri, içki şişeleri dahil çöp yığınlarının hakim olduğu söz konusu binada camlar taşlarla kırılmış ve binadaki çöpler ateşe verilmiş. Çirkin ve tehlikeli görüntülere sahne olan binanın içi ve bahçesi de aynı durumda.

Urfa’ya yapılan bir ihanettir

1969 yılında faaliyete giren ve birkaç yıldır Halepli Bahçe Mahallesindeki yerine taşınan Şanlıurfa müzesi, her g ün yüzlerce binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Yeni binasında ziyaretçilerine rahat bir gezi ve tarih öğrenme imkanı sunan Şanlıurfa Müzesi arkasında ise adeta bir çöp ve tehlike yığını bırakarak Şanlıurfa’nın kalbinde kanseri andıran görüntüler yarattı. Eski müze binasının önünden geçen vatandaşlar, şaşkınlarını gizleyemiyor.

Yetkililer çok duyarsız

Şanlıurfa merkezinde yer alan eski müze binasın hali Şanlıurfa için utanç verici görüntülere ev sahipliği yapıyor. Balicilerin meskeni haline gelen eski müze binası içinde barındırdığı madde bağımlılarının etrafa zarar vermesine davetiye çıkarıyor. Binanın bir tarafında düğün salonu bir tarafında kütüphane diğer tarafında ise okul ve dershane bulunuyor. Bu kadar kurumun içinde böyle bir olayın yaşanması yetkililerin duyarsızlığını ortaya koyuyor.

Okul ve kütüphane arasında

Şanlıurfa İl Kütüphanesi, Cengiz Topel İlkokulu, Özel bir dershane ve düğün salonunun arasında yer alan müze binasında barınan madde bağımlıları, ilkokul öğrencileri ve kütüphaneye gelen vatandaşların korkulu riyası haline geldi. Kütüphane ve okullara yakın olması sebebiyle her an madde bağımlılarının hedefi halinde olan öğrenciler ve vatandaşlar yetkililerin bu binayı ya yıkmasını ya da gerekli önlemleri almasını istiyor.

Baliciler cirit atıyor

Etrafa saçtığı kötü kokular ve içinde barınan madde bağımlıları nedeniyle tehlike kaynağı olarak görülen bina gece geç saatlerde vatandaşların güzergâhı kullanmasına da adeta engel oluyor. Gece evlerine gitmeye çalışan vatandaşların kullanmaya korktuğu yolda yer alan binada baliciler cirit atıyor. Uyuşturucu madde kullanmak isteyenler için barınak olması sebebiyle söz konusu binanın yarattığı tehlike boyutu çok fazla.

‘Yetkililer utanmıyor mu?’

Yoldan geçen bazı vatandaşlar duruma tepki göstererek, “Biz buradan geçerken koşar adımlarla geçiyoruz. Binanın içi balici ve tinerciyle dolmuş. Sabah erken işe giderken ve akşam işten gelirken buradan geçmeye korkuyoruz. Burada bakın dershane, okul, kütüphane ve düğün salonu var. Yetkililer, buradan dolayı utanmıyor mu; neden gereken çalışmayı yapmıyorlar?.” diyerek sert şekilde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!