olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfalılardan Devlet büyüklerine çağrı

Urfalılardan Devlet büyüklerine çağrı
* Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler, sık sık karıştıkları olaylarla toplumun huzurunu kaçırmaya devam ediyor. Vatandaşlar, hukuksuz iş yapan Suriyelinin sınır dışı edilmesini, yerlilerin de gerekli cezaya çarptırılmasını istiyor.

Haber: Hasan RAY

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesinde Suriyeliler ile Urfalılar arasında iftar saatlerine doğru bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Çıkan kavgayı araya giren mahalle sakinleri ve polis sonlandırdı. Ancak daha sonra tekrar toplanan Suriyeliler ile Urfalılar arasında yine kavga çıktı. Kavgada ilk belirlemelere göre 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Kavga, olay yerine gelen Çevik Kuvvet Polisinin müdahalesiyle son buldu.

Yerli esnafa büyük zarar verdiler

2011 yılından bu yana Suriye’de çıkan iç savaştan sonra dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan Suriyeli mülteciler, gittikleri ülkelerde kamplarda ve kent merkezlerinde yaşamaya başladı. Suriye’ye en uzun sınırı olan Türkiye’ye adeta akın eden Suriyeli mülteciler beraberinde birçok sorunu da getirdi. Kent merkezine yerleştikten sonra işyerleri açıp, hızlı bir şekilde yayılmaları özellikle yerli esnafı perişan etti.

Sık sık kavgaya karışıyorlar

Türkiye’de özellikle Şanlıurfa’da yerleşen ve sayıları 500 Bini aşan Suriyelilerin bazıları, hukuka ve edebe aykırı hareketlerinden dolayı sorun olmaya devam ediyor. Açtıkları işyerleri ile esnafı perişan ettikleri yetmezmiş gibi, sık sık neden oldukları kavgalarla da toplumun huzursuz olmasına sebep oluyorlar.

Şanlıurfa’ya yerleştikleri günden bu yana, doğrudan ya da dolaylı yollardan birçok kavgaya karışan Suriyeliler ölümlere ve yaralanmalara sebep oldu ve olmaya da devam ediyorlar.

Kavganın adresi Haliliye oldu

Suriyeliler, son olarak önceki akşam iftar saatine yakın Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesinde kavgaya karıştı. Çıkan kavgada her iki taraftan birer kişi yaralandı. Ancak bununla yetinmeyen Suriyeler Mahallelinin iddiasına göre tekrardan toplanıp kavga çıkardı. Çıkan kavgayı bu sefer Çevik Kuvvet Müdahale ederek sonlandırdı. Mahalle sakinleri, Suriyelilerin sürekli böyle kavgalara karıştıklarını söyledi.

Gayri ahlaki işler yapıyorlar

Son olarak Haliliye ilçesinde çıkan kavgayla ilgili konuşan ve adının yazılmasını istemeyen vatandaşlar, Suriyelilerin mahallede huzursuzluğa neden olduklarını ve onların dizginlenmesi gerektiğini söyledi.Suriyeliler ve onların ortakları olan bazı Urfalıların gayri ahlaki işler yaptıklarını iddia mahalle sakinleri, “Bu tür işleri yapan Suriyeliler sınır dışı edilsin. Urfalılar ise gerekli cezalara çarptırılsın” dedi.

Fuhuş ve uyuşturucu iddiası var

Kavgaya sebep olan Suriyelilerin bir dairede 10 kişi yaşadıkları ve burada fuhuş ve uyuşturucu madde sattıklarını iddia eden mahalle sakinleri, duruma sert tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri, “Bizim mazlumlarla işimiz yok. Onlar bizim kardeşlerimizdir, ancak bunlar gibi ahlaksızları aramızda istemiyoruz. Toplumun ahlakını ayaklar altına aldılar. Devlet büyüklerimiz bunlara müdahale etsin” dedi.

Çıkan olaylardan sonra söz konusu Suriyelilerin evlerini boşaltıp polis gözetiminde mahalleden ayrıldıkları öğrenildi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!