olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfalılar için meclise önerge sundu

Urfalılar için meclise önerge sundu
Bölge halkı elektrik kesintileri ile mücadele edip seslerini duyurmak için eylem yaparken, çoğu milletvekili konuya sessiz kaldı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise duyarsız kalmadı ve meclise önerge sundu.

Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır kırsalında yaşanan elektrik kesintileri Konyalıların milletvekili tarafından gündeme taşındı.

Günlerce süren kesintiler nedeniyle çiftçi ekinlerinin kuruduğunu susuzluk nedeniyle hayvanların telef olduğunu hem sosyal medyadan gündeme getirdi hem de eylem yaptı. Çiftçilerin isyanı şuana kadar yalnızca HDP milletvekilleri tarafından karşılık buldu. HDPli vekiller sorunu meclise taşıdı ve bugün biraraya gelerek sorunun çözümü için istişare toplantısı yaptı. Diğer bmlge vekilleri ise sessizliğini korurken şaşırtan bir gelişme yaşandı.


"TARIM FAALİYETLERİ DURMA NOKTASINA VARDI"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman halkın isyanına kulak verdi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmeze soru önergesi sundu.

Mağduriyetlerin giderilmesinin aciliyet ve önem arz ettiğini belirten Vekil Karaduman "DEDAŞ tarafından Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’de çiftçilere uygulanan sanayi tipi faturalandırmalar ciddi mağduriyetler oluşturmaktadır. Yüksek maliyetlerdeki faturaları ödeyemeyen çiftçilerin elektrikleri kesilmiş, tarım faaliyetleri durma noktasına varmıştır... Tarımsal üretim yapılacağı bir zamanda çiftçilere enerji temini noktasında kolaylık sağlanması ve enerji şirketinin uygulamalarından kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesi aciliyet ve önem arz etmektedir" diyerek 5 maddeden oluşan şu önergeyi sundu:

"DEDAŞ’A CEZAİ YAPTIRIM SÖZ KONUSU MU?"

  1. DEDAŞ’ın Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’de yürüttüğü faaliyetler Bakanlığınızın bilgi ve denetimi altında mı gerçekleşmektedir?
  2. Son iki aylık süre içersinde, bölged oluşan mağduriyetlerin tespit edilmesi ve bu mağduriyetlerin giderilmesine yönelik Bakanlığınızca hangi çalışmalar yürütülmüştür?
  3. Son altı ayda DEDAŞ’a yönelik uygulanmış herhangi bir ceza yaptırım yada bu konuda yürütülen yasal bir süreç söz konusu mudur?
  4. Çiftçiler tarafından Bakanlığınıza ulaştırılan şikayetleri dikkate alarak yaptığınız bir çalışma var mıdır?
  5. Orantısız faturalar ve benzeri durumlardan dolayı mağduriyet yaşayan toplamda kaç vatandaşımız vardır?

Bölge vekili olmamasına rağmen konuya duyarsız kalmayarak meclise önerge sunan vekil Karaduman takdir toplarken, sorulara verilecek yanıtlar da merak konusu oldu.

BİHA

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!