olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfalılar Gaziantep’te gündemi belirliyor

Urfalılar Gaziantep’te gündemi belirliyor
2019 yılının Türkiye için hayati bir önem taşıdığını belirten AK Parti MKYK üyesi Ethem Sancak, seçimlere kadar yoğun bir çalışma içinde olarak ülkenin birlik ve beraberliği bozdurmamaya çalışacaklarını söyledi.

Sancak, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu ülkemizin ülkenin harcı. Bu harcı daha da sağlamlaştırmak adına bölgede sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacağız" dedi.

Beraberinde AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci TUGVA il Başkanı Mahmut Burak Kızılelma ve İl gençlik kolları başkanı Abdullah Kırkmaz ve bazı işadamlarıyla birlikte Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni (ŞANLIDER) ziyaret eden Ethem Sancak, sivil toplum kavramının batıdan çıktığı şeklinde bir düşünce olduğunu ancak İslam medeniyetinde, devletin ulaşamadığı yerlere giren ve devletin eksiklerini tamamlayan binlerce vakıf bulunduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin büyük bir saldırıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Sancak, "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin yanı sıra tüm İslam alemi için bir umut. Bu nedenle şimdiye kadar kıyısında köşesinde olduğum siyasetin içinde bir nefer olarak yer almak için görev istedim. 2019 yılına kadar ağırlıklı olarak bölgemizde faaliyet göstereceğim. Burada eskiyi geride bırakmak lazım. Geçmişte devletin de halkın da hataları oldu. Hazreti Mevlana'nın dediği gibi 'Dün dünde kaldı cancağımız, bugün yeni şeyler söylemek lazım'. Artık yeni şeyler söyleyeceğiz. Bu süreçte ŞANLIDER gibi güçlü sivil toplu kurumlarına da büyük görevler düşüyor. Hep birlikte ülkemiz için çalışacağız" dedi.

AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci de, il yönetimini oluştururken kentteki demografik yapıyı özellikle dikkate aldığını belirterek, "Seçim döneminde Şanlıurfalı bir kardeşimizi seçilebilir bir yerden aday gösterdik. Çok da faydasını gördük. Allah rahmet eylesin, Abdulkadir Yüksel kardeşimizi erken kaybettik. Burada sen, ben demeden hep birlikte ülkemiz için çalışacağız" diye konuştu.

İşadamı Cemal Kadoğlu da Gaziantep'te Gaziantepli olarak yaşadıklarını belirterek, "Hepimiz kardeşçe yaşıyoruz. Urfalısı Anteplisi, Cizrelisi bir arada ülkemizin bekası için mücadele ediyoruz." dedi.

Gaziantep'te yaşayan Doğu ve Güneydoğuluların yüzde 80'inin Şanlıurfalı olduğuna dikkat çeken ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan da, Ethem Sancak gibi bir ismin AK Parti'de etkin bir görev almasının önemine dikkat çekerek, "Sayın Ethem Sancak'ın dediği gibi aramızda uzun yıllara dayanan bir dostluk var. Urfalılar burada Gazianteplidir. Biz burada yeni bir Urfa kurmak için değil, insanlarımızın kentle bütünleşmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çaba gösteriyoruz. Toplumun tüm kesimlerinde karşılığı olan bir STK'yız. Gaziantep’imiz ve ülkemiz için her zaman göreve hazırız" diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!