olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Urfalılar Et Balık Kurumu’nun açılmasını istiyor

Urfalılar Et Balık Kurumu’nun açılmasını istiyor
Kırmızı etin en fazla tükendiği Şanlıurfa'da vatandaşlar,  kasaplarla rekabet edilmesi için kentte Et Balık Kurumu Mağazalarının açılmasını istiyor. Vatandaşlar, şubenin açılması durumunda kırmızı etin yüzde 50-60 oranında daha ucuza alabileceğini belirtiyor.

MEHMET HALHALLI/ŞANLIURFA OLAY


RAMAZAN ayına girilmesi ile iftar ve sahur sofralarının protein kaynaklarından olan kırmızı etin fiyatı en çok tartışılan konulardan oldu. Şanlıurfa’da da Ramazan Ayı öncesi kırmızı etin kilogram fiyatı, yüzde 10 oranında artarak, 40 TL yükseldi. Rekor seviyesine ulaşan et fiyatları vatandaşların ise tepkilerine neden oldu.Dar gelirlilerin et alamadığını belirten vatandaşlar hayvan yetiştiriciliğinin gün geçtikçe geliştiği Şanlıurfa’da etin batı standartlarına gire aynı fiyata satılmasına bir anlam veremediklerini söylediler. Daha önceleri et kilosunun, 20, 25 ve en son 27 olduğunu belirten vatandaşlar şimdilerde ise bu fiyatların ikiye katlandığını belirterek bir kilo etin 40 TL olduğunu ifade ettiler.

Bizden kaynaklanmıyor

Et fiyatları vatandaşların cebini yakarken kasaplar ise  fiyatların yükselmesinin hayvan sayısının azlığından kaynaklandığını savundu.Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul ise,  yerli malın ihtiyacı karşılamaması nedeniyle canlı hayvanın kilogram fiyatında yükselmenin yaşandığını bunun da etin kilogram fiyatının 40 TL’ye yükselttiğini kaydetti. Tumbul, “Et fiyatlarında yükselme yaşandı. Kemikli dana etti 26 lira, kuzu kemikli 33, kuzu kemiksiz 40 lira, kara et kuşbaşı 50 lira olarak belirlendi. Fiyatların yükselmesinde esnafın elinde olan herhangi bir durum yoktur. Biz esnaf olarak fiyatların yükselmemesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, maalesef başaramıyoruz” dedi.

Yüzde 50 ucuz alınır

Kırmızı etin en fazla tükendiği Şanlıurfa'da vatandaşlar,  kasaplarla rekabet edilmesi için kentte Et Balık Kurumu Mağazalarının açılmasını da istiyor.OLAY’a konuşan vatandaşlar, "Et ve Balık Kurumu’nun bir çok ilde şubesi var. Ancak bu kurumun Şanlıurfa’da neden bir şubesi yok.Eğer Urfa’da şube açılsa halk kırmızı eti yüzde 50-60 oranında daha ucuza satın alır. Bu hususta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü yetkililerine büyük görevler düşüyor" dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!